Updates

Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Jeff Thijssen, 8 mei 10:39

Tegenwind Kendrion houdt aan

0 0 Leestijd ongeveer

De omzet en het operationele resultaat (ebitda) van Kendrion kwamen in het eerste kwartaal fors lager uit.

De kwartaalcijfers van Kendrion zijn negatief ontvangen. De beurskoers daalde met 5,3% nadat de producent van elektromagnetische componenten een daling van de omzet met 10% en het operationele resultaat met 28% bekend had gemaakt.

De cijfers waren niet geheel onverwacht. De mondiale automotive-tak, waar Kendrion voor twee derde van zijn omzet van afhankelijk is, staat namelijk al geruime tijd onder druk. Het aantal verkochte auto’s daalde in zowel Europa (-4%) als de Verenigde Staten (-3%) en China (-13%). Kendrion ondervindt hier veel hinder van.

Doelstelling gehandhaafd

Het concern verwacht op de korte termijn geen herstel van de automotive-markt, maar handhaaft wel de doelstelling voor de middellange termijn: een rendement van minstens 20% op de investeringen (ROI) en een ebitda-marge van meer dan 15% tegen 2023.

Op basis van de cijfers verlaag ik mijn wpa-taxatie voor dit jaar naar €1,50. Daarmee komt de koers-winstverhouding uit op 13. Voorlopig wil ik afwachten tot de prestaties verbeteren en ga niet verder dan een houdadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!