Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Analisten Stephen Hendriks, 17 mrt 09:00

SG verwacht nog altijd volgend jaar recessie in VS

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden

Na de sterke start van de aandelenbeurs is veel goed nieuws ingeprijsd. Tijd om bij te sturen, meent Société Générale.

Versoepeling

Zoals door Société Générale (SG) wel enigszins was verwacht, heeft de Europese aandelenmarkt zich in de eerste maanden van dit jaar flink hersteld. Drie ontwikkelingen hebben daar in het bijzonder aan bijgedragen, aldus SG. De belangrijkste daarvan is dat centrale banken meer en eerder dan gedacht over een versoepeling van het monetaire beleid hebben gesproken. Dit is inmiddels ook door de markt ingeprijsd. Daarnaast is de toon in het handelsconflict tussen de VS en China iets verbeterd. Een positieve ontwikkeling die volgens de bank in ieder geval gedeeltelijk in de koersen is verwerkt. Dat geldt ook voor de kleinere kans op een ‘harde brexit’ [voorafgaand aan de stemming – red.]. Wat echter niet is veranderd, is dat SG begin of medio 2020 een recessie in de VS verwacht. Ook is er nog geen eind gekomen aan de neerwaartse bijstellingen van de winstverwachtingen van analisten.

Ingrijpen

Het is daarom tijd om de portefeuille wat aan te passen, waarschuwt SG. De bank neemt winst op een aantal sectoren die dit jaar goed hebben gepresteerd. Zo gaan de sectoren Basismaterialen, Bouwmaterialen en Chemie van ‘kopen’ naar ‘verkopen’. Ook het advies voor de Staalsector wordt verlaagd, maar dan van ‘kopen’ naar ‘houden’. Na de neerwaartse bijstelling van de groeiverwachtingen van de ECB voor de eurozone gaat bovendien het advies voor de Europese banksector omlaag van ‘kopen’ naar ‘houden’. In plaats daarvan maakt SG ruimte in de portefeuille voor de ‘obligatie-achtige’ sectoren. Dat zijn aandelen met een relatief aantrekkelijk dividendrendement die het goed doen wanneer de rente laag is en niet stijgt. Volgens SG zetten plannen voor een soepeler monetair beleid in Europa en de VS een rem op de stijging van de lange rente. Dat is gunstig voor obligatie-achtige sectoren als Nutsbedrijven en Vastgoed waarvoor de bank het advies van ‘verkopen’ naar ‘houden’ verhoogt. De voedingssector wordt opgewaardeerd van ‘houden’ naar ‘kopen’.

Favorieten

Hoewel SG de portefeuille defensiever opzet, wil de bank toch nog wel enige blootstelling aan cyclische sectoren houden voor het geval de economische data uit Europa meevallen. Daarvoor kiest de bank de zwaar afgestrafte autosector. De aanpassing van de sectoradviezen heeft ook gevolgen voor de lijst van Europese favorieten van SG. De bank verwijdert drie aandelen uit cyclische sectoren: chemiebedrijf Evonik, Deutsche Post en CRH, producent van bouwmaterialen. Hun plaats wordt ingenomen door Reckitt Benckiser (niet-cyclische consumentengoederen), het Britse nutsbedrijf SSE en de farmaceut AstraZeneca.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!