Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
image description
Lezersvragen Jeroen Boogaard, 8 feb 13:00

Via welke ETF’s kan ik in Amerikaanse vastgoedfondsen beleggen?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden

Passief beleggen in Amerikaanse vastgoedfondsen, Real Estate Investment Trusts (REIT’s), kan via de iShares US Property Yield (IE00B1FZSF77). Deze fysieke ETF volgt nauwgezet de FTSE EPRA/NAREIT United States Dividend+ Index.

REIT’s

Daarmee krijgt u een brede blootstelling aan Amerikaanse REIT’s met een verwacht dividendrendement van minstens 2%. De index telt 122 bedrijven en heeft een brede sectorspreiding over onder meer winkelvastgoed (21%), woningen (17%), zorgvastgoed (14%) en kantoren (11%).

Lyxor REIT ETF

Een andere mogelijkheid is de Lyxor FTSE EPRA/NAREIT United States (LU1832418856). Die belegt in dezelfde groep REIT’s zonder het criterium van 2% dividendrendement. Aangezien de meeste fondsen aan deze drempel voldoen, wijkt de indexsamenstelling nauwelijks af. Ook de jaarlijkse kosten van 0,4% zijn gelijk.

Het belangrijkste verschil is dat de ETF van Lyxor via swaps de index nabootst. Doordat de ETF in Luxemburg is gevestigd, is deze bovendien onderworpen aan de Amerikaanse dividendbelasting van 30%. De iShares-ETF heeft Ierland als vestigingsland en hoeft dankzij belastingverdragen maar 15% dividendbelasting te betalen. Deze krijgt daarom de voorkeur.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!