Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Hildo Laman, 7 dec 10:22

Beurzen vandaag: Fresenius grote daler op herstellende beurzen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Na een negatieve donderdag ziet de beurs er weer beter uit. Vandaag: een adviesverhoging voor AkzoNobel, goed resultaat voor Pharming en problemen bij Fresenius.

NEDERLAND

De AEX sloot gisteren voor het eerst sinds begin 2017 onder de grens van 500 punten. Vandaag opende de AEX weer boven deze stand. AkzoNobel heeft van broker Jefferies een adviesverhoging gekregen, naar ‘kopen’. Het koersdoel is €86. De koers vrijdagochtend was ongeveer €73. Verder had Pharming positief nieuws: het medicijn Ruconest heeft positieve resultaten opgeleverd in een studie. Twee concurrerende middelen hadden ook goede uitslagen, maar volgens Pharming is Ruconest goedkoper. Het aandeel opende meer dan 5% hoger.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

EUROPA

De Eurostoxx50-index is vanmorgen 1,1% hoger geopend. Het aandeel Fresenius ging 8,9% onderuit omdat het bedrijf heeft aangegeven de doelstellingen voor 2020 niet te zullen gaan halen.  BMW kreeg een adviesverlaging van Commerzbank. Het advies is ‘reduceren’ en het koersdoel is €70. De beurskoers vanmorgen was ongeveer €71.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

  • Nokia +4,6%
  • CRH +2,9%
  • L’Oreal +2,5%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

  • Fresenius -8,9%
  • BMW -1,1%
  • Daimler -0,6%

VERENIGDE STATEN

Het viel uiteindelijk allemaal mee gisteren op de Amerikaanse beurzen. Het leek erop dat de grote indices twee procent of meer zouden verliezen, maar uiteindelijk sloot de Dow Jones maar 0,3% lager. De S&P500-index beperkte het verlies tot 0,2%.

Grootste stijgers Dow Jones:

Grootste dalers Dow Jones:


GRAFIEK VAN DE DAG

De koers/winstverhouding (k/w) van de AEX-index kwam donderdag uit op het laagste punt sinds juni 2013. De k/w was bij het slot gisteren 13,5.  Er wordt nogal eens gezegd dat aandelen duur zijn, dat wil zeggen een hoge k/w hebben. Maar dat valt na de koersdalingen voor veel Europese indices mee, ook voor de AEX dus. In de VS liggen de waarderingen hoger.

AGENDA

14:30 VS, loonstroken (ex-agrarisch), verwacht: 200.000, vorig 250.000

16:00 VS, Michigan consumentenvertrouwen, verwacht: 97,0, vorig: 97,5

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!