Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Opinie Menno van Hoven, 4 dec 2018 11:25

Dividendoverzicht november

0 0 Leestijd ongeveer

Ook de afgelopen weken was er weer veel te melden op het gebied van dividend, met een handjevol Nederlandse aandelen, één dividendportefeuillefonds en een forse dividendverlaging in de VS. Bekijk het dividendoverzicht november.

B&S Group

De eerder dit jaar naar de beurs gekomen groothandelaar B&S Group start met het uitkeren van dividend. Aandeelhouders ontvangen eind november een eerste uitkering van €0,13 per aandeel. De ex-dividend datum is 22 november en het eerste dividend levert een dividendrendement op van 0,9% bij een beurskoers van €13,95.

Lucas Bols

De producent van likeuren Lucas Bols keert ook dit jaar een interim dividend van €0,35 per aandeel uit. Eerder dit jaar betaalde Bols al een slotdividend van 25 cent. Het geschatte dividendrendement op jaarbasis is 3,8%. Het aandeel Bols, dat sinds de beursgang in 2015 nog weinig potten kon breken, verliest in 2018 ruim 15% op de beurs en heeft momenteel nog een beurswaarde van krap €200 mln. De ex-dividend datum voor het interim dividend van €0,35 is 23 november.

VolkerWessels

Koninklijke VolkerWessels keert een interim dividend van €0,28 uit, gelijk aan een jaar geleden. De bouwer , die in mei 2017 naar de beurs ging, betaalde eerder dit jaar al een slotdividend van €0,77 per aandeel. Bij een beurskoers van €15,15 is het geschatte dividendrendement op jaarbasis momenteel 6,8%. Op de beurs ging het recent erg slecht met VolkerWessels dat in november een laagste koers ooit van €14,85 aantikte. Dit jaar levert het aandeel inmiddels al 36% in.

AkzoNobel

Verf- en coatingsbedrijf AkzoNobel zal opnieuw een extra dividend van in totaal €1 mrd uitkeren in verband met de verkoop van de divisie speciaalchemie. Vorig jaar december betaalde Akzo, dat toen nog deel uitmaakte van de dividendportefeuille van Beleggers Belangen, al een speciaal dividend van €4 per aandeel. Het AEX-bedrijf kondigde een tweede speciaal dividend aan, zonder details te openbaren. Daarnaast gaat Akzo voor €2,5 mrd aan eigen aandelen inkopen. Volgens het bedrijf is zodoende in totaal €6,5 mrd teruggesluisd naar aandeelhouders. Het gevolg is wel dat het reguliere dividend weer wordt teruggebracht. Zo betaalde Akzo in oktober een interim-dividend van €0,37 per aandeel, een derde minder dan in 2017 toen er nog €0,56 werd uitgekeerd. Bij een beurskoers van €72 is het reguliere dividend­rendement nog ‘slechts’ 2,3%.

Nike

De producent van sportschoenen en -kleding verhoogt het dividend met 10% tot $0,22 per kwartaal. Het aandeel Nike doet het in 2018 prima op de beurs met een koerswinst van 22% en biedt momenteel een geschat dividendrendement van ongeveer 1,2%.

Becton Dickinson

Dividendportefeuille aandeel Becton Dickinson gaat bijna 3% meer dividend betalen. Het kwartaaldividend van 77 cent per aandeel levert een dividendrendement van 1,3% op bij de huidige beurskoers van ruim $140. De producent van medische apparatuur verkiest nog altijd schuldafbouw boven een fors hoger dividend na de voltooiing van de acquisitie van C.R. Bard eerder dit jaar. Op de beurs presteert Becton Dickinson naar behoren met een plus van ruim 14% in 2018.

HP Inc

Printer-, computer en inktcartridgesproducent HP Inc (het voormalige Hewlett-Packard) gaat dit jaar 15% meer dividend betalen. Het kwartaaldividend wordt verhoogd naar 16 cent per aandeel, wat een dividendrendement van 2,7% geeft.

Nvidia

Chipmaker Nvidia verhoogt het dividend met iets minder dan 7% tot 16 cent per kwartaal. Het populaire aandeel biedt vooral dankzij de enorme koersstijging van de laatste jaren slechts een dividendrendement van 0,5%.

Anadarko

Olie- en gasproducent Anadarko Petroleum verhoogt het dividend met 20% tot $0,30 per kwartaal. Het dividendrendement komt daardoor uit op 2,1%. In totaal verhoogde Anadarko het dividend dit jaar met liefst 500%, volgend op een dividendverlaging van liefst 80% twee jaar geleden. Dit jaar stijgt het aandeel zo’n 10%.

L Brands

Na enkele jaren kwakkelen op de beurs heeft het Amerikaanse L Brands, bekend van het lingeriemerk Victoria’s Secret, dan toch besloten het dividend te halveren tot $0,30 per kwartaal. Beleggers reageerden teleurgesteld, L Brands daalde met 17%. Daarmee komt het verlies voor L Brands dit jaar uit op 50%. Het dividendrendement is nu 4,1%.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!