Updates

Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

VolkerWessels

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Lufthansa

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
image description
Tip Terugblik Karel Mercx, 3 dec 2018 11:07

Tipterugblik: hoog rendement met de oude economie

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

VolkerWessels

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Lufthansa

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen

Een jaar eerder verscheen het aandeel Discovery Communications op onze radar. Het aandeel had de drie jaar daarvoor 82 procentpunt slechter gepresteerd dan de S&P500. Beleggers droomden over de werelddominantie van Netflix en dachten dat elk ander bedrijf dat iets met TV deed failliet zou gaan. Dit was natuurlijk onzin.

Discovery Communications liet en laat elk jaar groei zien in omzet, winst en cashflow. Het is een ijzersterk bedrijf en elk jaar kijken mensen 7 miljard keer naar Discovery Channel. Het aanbod varieert van de diertjes die te zien zijn op Animal Planet tot het voetbal uit de Duitse Bundesliga.

Eigen aandelen inslaan

Toen de koers-winstverhouding onder de 10 terechtkwam, besloot Gunmar Wiedenfels, ceo van Discovery Communications, op grote schaal aandelen van zijn eigen bedrijf in te gaan slaan. Uit stukken van de Amerikaanse toezichthouder SEC blijkt dat hij aandelen Discovery Communications heeft gekocht op 1 augustus (voor $460.180), 15 augustus ($325.459) en 3 november ($231.732). En hij is niet de enige. David Wargo, president van het bedrijf, kocht bijvoorbeeld begin november voor in totaal $1.575.600 aan aandelen Discovery Communications. De mannen die verantwoordelijk zijn voor de strategie hebben er dus duidelijk vertrouwen in.

Als de twee belangrijkste mensen binnen een bedrijf voor in totaal $2 mln eigen aandelen kopen, dan weet je dat het bedrijf veel te goedkoop is. Met 70% rendement over de afgelopen 52 weken hebben we een eenvoudig rendement gemaakt op Discovery Communications. We verkopen de stukken en gaan op zoek naar een nieuwe kans. Het advies wordt verlaagd naar ‘verkopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.