Updates

Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Update

Home Depot

Advies
kopen
Update

Cisco

Advies
houden
Update

BAM

Advies
houden
Update

walmart

Advies
houden
Update

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Deutsche Bank

Advies
verkopen
image description
Tips Karel Mercx, 4 dec 2017 16:33

Ondergewaardeerd tv-bedrijf draait prima

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Televisiebedrijf Discovery Communications is al een tijdje uit de gratie bij beleggers, die meer zien in streamingdiensten. De resultaten zijn echter prima. Bovendien slaat het topmanagement privé voor grote bedragen aan aandelen in.

Wereldwijd kijken mensen elk jaar 7 miljard keer naar een van de programma’s op de zenders van Discovery Communications. Dit zijn Discovery Channel, The Learning Channel en Animal Planet. De laatste kwartaalcijfers van het bedrijf waren goed. Nog nooit waren winst, omzet of kasstroom zo hoog als in de afgelopen 12 maanden. De omzet en winst groeiden over deze periode met 6%.

De koers van Discovery toont echter een bedrijf in verval: de afgelopen drie jaar daalde de koers met 45,5%, en dit is 81,9 procentpunt slechter dan de S&P500, die een totaalrendement liet zien van +36,4%. De opmars van streamingdiensten als Netflix draagt hier in belangrijke mate aan bij.

Eigen aandelen
Toen de koers-winstverhouding onder de 10 terechtkwam, besloot Gunmar Wiedenfels, ceo van Discovery Communications, op grote schaal aandelen van zijn eigen bedrijf in te gaan slaan. Uit stukken van de Amerikaanse toezichthouder SEC blijkt dat hij aandelen Discovery Communications heeft gekocht op 1 augustus (voor $460.180), 15 augustus ($325.459) en 3 november ($231.732). En hij is niet de enige. David Wargo, president van het bedrijf, kocht bijvoorbeeld begin november voor in totaal $1.575.600 aan aandelen Discovery Communications. De man die verantwoordelijk is voor de strategie heeft er dus duidelijk ook vertrouwen in.

De afgelopen twee weken is ook het vertrouwen van beleggers in het aandeel eindelijk gestegen. De koers is sinds 15 november met 18,9% opgelopen en staat iets hoger dan de gemiddelde koers over de afgelopen 50 dagen. Desondanks is de koers-winstverhouding nog steeds maar 9. De combinatie van goede bedrijfscijfers, de personen in het management die voor grote bedragen aandelen kopen en beleggers die er vertrouwen in beginnen te krijgen, brengt ons tot een koopadvies voor Discovery Communications.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles