Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Opinie Ivan Snurer, 28 nov 2018 13:04

Handelen als een miljardair

0 0 Leestijd ongeveer

De makkelijkste manier om als miljardair te beleggen, is beginnen met een startkapitaal van 1 miljard. Maar alle gekheid op een stokje. Als u zich wilt optrekken aan de aandelenportefeuilles van miljardairs, dan is de Insider Monkey Billionaires Stock Index een makkelijke oplossing.

Wie of wat is Insider Monkey? Het is een Amerikaanse website met maandelijks anderhalf miljoen unieke bezoekers. De site werd mede-opgericht door voormalig fundmanager Inan Dogan. Hij was al tijdens zijn studie geïntrigeerd door insider trading.
Insider Monkey biedt twee nieuwsbrieven aan. Eentje besteedt aandacht aan de handel en wandel van hefboomfondsen en in de andere staan de transacties van insiders centraal.

Het is algemeen bekend dat insiders een gelukkige hand hebben als zij aandelen kopen. Insiders zijn hooggeplaatste personen binnen organisaties. Zij zijn betrokken bij belangrijke beslissingen en krijgen hierdoor een goede kijk op de gang van zaken binnen het bedrijf en de sector. Niet dat het echt bedrijfsgeheimen zijn, maar die specifieke kennis kan zich in een informatievoorsprong vertalen. Als je ziet dat het goed gaat met het bedrijf, ben je sneller geneigd aandelen (bij) te kopen of personeelsopties om te zetten in aandelen. Verwacht je dat het minder goed of ronduit slecht met het bedrijf zal gaan, dan opereer je sneller aan de verkoopkant. Het feit dat een insider zijn aandelen verkoopt, wil niet meteen zeggen dat het bedrijf er slecht voorstaat. Soms staan zij simpelweg voor een grote uitgave en wordt hun winst verzilverd. Het is natuurlijk wel een teken aan de wand als in korte tijd meerdere insiders hun aandelen verkopen.

Optrekken aan voorbeeldportefeuilles

U kunt zich natuurlijk ook optrekken aan de beleggingsportefeuilles van hedgefundmanagers en beleggende miljardairs. Warren Buffett is een van de bekendste beleggers ter wereld. Welke belegger droomt er niet van zijn beurssuccessen te evenaren? Om een paar namen te noemen, er zijn ook beleggers die het doen en laten van Cliff Asness, Stan Druckenmiller, Carl Icahn, Ken Fisher, Seth Klarman, John Paulson, Jim Simons en George Soros op de voet volgen. Het uitpluizen van hun kwartaalrapportages, de zogeheten 13F-dossiers, vergt geduld en tijd. Het is monnikenwerk. In de Verenigde Staten kun je hiervoor terecht bij de Securities and Exchange Commission, de SEC. Welgeteld 45 kalenderdagen na het verstrijken van het kwartaal openbaart de SEC de kwartaalrapportages. Eenieder die dat wil, kan daarop actie ondernemen. Maar het kan ook makkelijker.

Insider Monkey Billionaire Stock Index

Op haar website maakt Insider Monkey inzichtelijk welke aandelen de topbeleggers kopen. Als u geen specifieke voorkeur heeft voor een bepaalde hedgefundmanager of beleggende miljardair, dan bent u misschien wel geïnteresseerd in hun favoriete aandelen. Zo niet, het kan nooit kwaad om eens te kijken welke aandelen op dit moment op de shortlist van topbeleggers staan. Naar eigen zeggen, sinds mei 2014 verslaat hun best presterende miljardairsindex de S&P500 met 40 procentpunten. Dat komt op jaarbasis neer op een samengesteld overrendement van 600 basispunten.

Hoe zij precies te werk gaan in hun miljardairsindex, doet Insider Monkey niet uit de doeken. Dat is het geheim van de smid. Voor beleggers die liever zelf achter de knoppen zitten, maken zij wel kenbaar welke aandelen veelvuldig op de shortlist van topbeleggers figureren. De Billionaire Stock Index van Insider Monkey wordt opgebouwd met de dertig meest populaire aandelen van beleggende miljardairs. De aandelen zijn gelijk gewogen en worden driemaandelijks (45 dagen na het verstrijken van een kwartaal) herschikt. Volgens Insider Monkey mag u rekenen op een overrendement van tot wel 2 procentpunt. Dat klinkt niet veel, maar het rente-op-rente-effect zorgt er op een termijn van tien jaar wel voor dat de netto-opbrengst van uw beleggingen tot 50% hoger uitvalt.

Insider Monkey

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!