Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Menno van Hoven, 21 nov 2018 11:24

Beurzen vandaag: Voorzichtig herstel na verkoopgolf

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

In ons dagelijkse rondje langs de beurzen bekijken we de grootste stijgers en dalers in Europa en de VS. Vandaag: De Europese beurzen laten een voorzichtig herstel zien met een plus van 0,7% voor de AEX kort na de opening. De grootste winnaars zijn de chipaandelen die wat herstellen van de rake klappen van de voorbije dagen.

NEDERLAND

De AEX noteert in de ochtendhandel zo’n 0,7% hoger op 514 punten en herstelt daarmee wat van de forse klappen van de afgelopen dagen. De grootste stijgers zijn niet verrassend, met onder meer AEX-aandeel ASML en midkappers Besi en ASMI, drie aandelen die de afgelopen tijd hard gedaald zijn in lijn met de semiconductor sector. Grote dalers zijn er nauwelijks.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

Besi +3,7%

Air France-KLM +3,0%

ASMI +2,7%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

Intertrust -1,8%

OCI -1,4%

Aegon -0,9%

EUROPA

Elders in Europa zien we vergelijkbare uitslagen met een plus van 0,65% voor de Eurostoxx50 rond 09:30. Echt opvallende uitschieters zijn er niet, met bankaandeel Intesa Sanpaolo als grootste stijger, gevolgd door nutsaandeel Enel en autobouwer Volkswagen. Grootste verliezer is het nieuwe fusiebedrijf EssilorLuxottica met een min van 1,3%.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

  • Intesa Sanpaolo +2,4%
  • Enel +2,3%
  • Volkswagen +1,9%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

  • EssilorLuxottica -1,3%
  • Amadeus IT Group -0,8%
  • L’Oréal -0,3%

VERENIGDE STATEN

In de Verenigde Staten was er dinsdag een fors lager slot voor de Dow Jones, die 551 punten inleverde bij de slotstand van 24466. Geen enkel aandeel sloot in de plus  met Johnson & Johnson, dat 0,9% inleverde, als minst grote daler. Toch bleven de verliezen voor de overige 29 Dow aandelen ook beperkt, met een min van 3,5% voor grootste daler Goldman Sachs dat op de laagste koers in twee jaar tijd sloot als gevolg van het schandaal in Maleisïe waarbij de zakenbank betrokken is. Ook de olieaandelen lagen er slecht bij in lijn met de lagere olieprijs. Een opvallende daler was bovendien opnieuw Apple, dat nog maar eens 5% inleverde en daarmee nagenoeg de volledige jaarwinst in 2018 is kwijtgeraakt.

Grootste stijgers Dow Jones:

  • Er zijn geen stijgers

Grootste dalers Dow Jones:

  • Goldman Sachs -3,5%
  • Walt Disney -3,1%
  • Caterpillar -2,9%

GRAFIEK VAN DE DAG

Apple sloot gisteren bijna 5% lager op $176,98 en noteert steeds verder onder het hoogtepunt van $233,47 dat slechts anderhalve maand geleden werd neergezet. Destijds kwam de iPhone-maker veelvuldig in het nieuws vanwege de beurswaarde die de magische grens van $1000 mrd was gepasseerd. Inmiddels is daar nog ‘slechts’ $840 mrd van over. Ondanks de slechte prestatie op de beurs de laatste weken is er nog steeds geen enkele analist met een verkoopadvies voor Apple.

AGENDA

Consumentenvertrouwen Nederland,
november (verwacht: 21; vorig: 15)
Consumptie huishoudens Nederland,
september jaar-op-jaar (verwacht: 2,4%;
vorig: 2,2%)
Handelsbalans Spanje, september
(verwacht: €-2,4 mrd; vorig: €-3,1 mrd)
Lopende rekening Portugal, september
(verwacht: €451 mln; vorig: €525 mln)
Verkoop bestaande huizen VS, oktober
(verwacht: -0,3%; vorig: -3,4%)
Consumentenverwachtingen VS,
november (verwacht: 88,7; vorig: 89,3)
Inflatieverwachting VS, november
(verwacht: 2,8%; vorig: 2,9%)

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!