Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Hildo Laman, 9 nov 2018 10:46

ETF-portefeuille: Amerikaans dividend rendeert

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Door het koersherstel op de beurzen is het jaarrendement van de ETF-portefeuille opgelopen naar +2,7%. De op één na best presterende ETF dit jaar is de SPDR S&P euro dividend aristocrats ETF (ISIN: IE00B5M1WJ87).

Amerikaans dividend

Dit met een plus van 3,4% inclusief dividend. Dat is prima, maar het zou verbleken bij het resultaat van de Amerikaanse tegenhanger die eerst in de portefeuille zat, als deze en andere Amerikaanse ETF’s niet uit de portefeuille zouden zijn gehaald. Dan was namelijk de Vanguard Dividend Appreciation ETF (niet meer verkrijgbaar in Nederland) met gemak de best presterende ETF dit jaar geweest. Deze had op een plus van 11,7% gestaan, inclusief dividend en omgerekend in euro’s. Gelukkig was een groot deel van dit rendement al binnen toen de ETF eind juli uit de portefeuille werd gehaald. Toen stond hij op een winst van 7,4%.

Vervanger

De vervanger van de Amerikaanse dividend-ETF, de SPDR S&P US dividend aristocrats (ISIN: IE00B6YX5D40), heeft sinds de opname een resultaat van +4,2% opgeleverd. Deze heeft dus het misgelopen rendement van de verkochte Amerikaanse ETF precies vervangen. Zoals de bedoeling was.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!