Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Hildo Laman, 8 nov 12:30

Flop van de week: Facebook

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Een jaar geleden heb ik een koopadvies op het aandeel Facebook herhaald. De belangrijkste reden was de aanhoudende hoge groei van Facebook.

Het aandeel is sindsdien met ongeveer 17% gezakt. De omzet en de winst bij Facebook zijn wel verder gegroeid.

De schatting van de winst per aandeel die ik een jaar geleden maakte voor 2018 zal waarschijnlijk overtroffen worden. Ik rekende toen op $6,50. Nu drie kwartalen in de boeken staan, lijkt $7,20 realistisch. Maar de winst dit jaar is niet de reden voor de matige prestatie voor het aandeel.

Tegenvallers

Eerder dit jaar verloor het aandeel terrein door het gebruikersdataschandaal. Later herstelde de koers, en steeg zelfs naar het hoogste niveau ooit. Maar eind juli kwam Facebook met de melding dat de groei in het derde en vierde kwartaal lager zou liggen. Dat zorgde voor een volgende forse koersval. Het advies heb ik toen verlaagd naar ‘houden’. Lagere groei is niet positief, maar de lagere waardering van het aandeel maakt het wel weer aantrekkelijker. De k/w van het aandeel is ongeveer 20 op basis van de taxatie voor dit jaar.

IJzers in het vuur

Facebook bestaat niet uit alleen uit het sociale platform met dezelfde naam. Ook Instagram hoort bij het bedrijf, en dat medium heeft inmiddels meer dan een miljard gebruikers. Verder is Facebook actief met Virtual Reality (VR). Dat wil nog niet echt van de grond komen, maar beleggers rekenen ook niet op grote successen op dit gebied. VR kan nog altijd een succes worden, als er toepassingen gevonden worden die aanslaan bij het grote publiek. Het is dus te vroeg om te denken dat het definitief over en uit is met de groei bij Facebook. Tegen de huidige waardering vind ik ‘houden’ het meest passende advies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!