Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Opinie Karel Mercx, 8 nov 2018 10:18

Beurzen vandaag: ASML, BAM, Caterpillar & Microsoft

0 0 Leestijd ongeveer

Beleggers zijn blij met de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen en de Chinese im- en exportcijfers laten zien dat de handelsoorlog geen grip op de wereldeconomie krijgt.

De gemiddelde analistenverwachting van Bloomberg was dat de stijging van de Chinese export 14,2% zou bedragen, maar het werd 20,1%. Exportcijfers zijn de enige cijfers uit China die betrouwbaar zijn. De export is immers per definitie exact gelijk aan de import uit China door de rest van de wereld.

De VIX, de index die de beweeglijkheid van de Amerikaanse aandelen laat zien, daalde tot het laagste niveau in vier weken tijd. De Amerikaanse Dow Jones steeg met 2,1%. Beleggers in Azië waren ook enthousiast. Aandelen in Japan stegen met 1,8%.

NEDERLAND

De AEX steeg in het eerste handelsuur met 0,5% en de AMX zakte met -1,1%. Het jaarverlies van de AEX komt uit op 2,4% en de AMX verliest over 2018 9,6%.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

WDP +1,43%
Aegon +1,39%
ASML +1,36%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

Eurocommercial Prop. -6,6%
BAM -3,8%
Wereldhave -2,2%

EUROPA

Vannacht kwam er nieuw bewijs dat de Europese economie aan het afkoelen is. De Spaanse industriële productie daalde afgelopen maand onverwachts met 0,1%. Vorige week noteerde de Italiaanse industrie al een onverwachte krimp. De Eurostoxx50 steeg slechts 0,41%. Dat is bescheiden in vergelijking met de enthousiaste stemming in Japan en de Verenigde Staten.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

Société Générale 3,8%
Ahold 1,6%
CRH 1,5%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

Fresenius -1,4%
BMW -0,9%
Daimler -0,6%

VERENIGDE STATEN

De Dow Jones sloot gisteren 213 basispunten hoger, waardoor de jaarwinst nu uitkomt op 5,9%. Voor Europese beleggers is het rendement van Amerikaanse aandelen zelfs 11,3%.

Grootste stijgers Dow Jones:

Caterpillar +4,5%
United Health +4,2%
Microsoft +3,9%

Grootste dalers Dow Jones:

Procter & Gamble 0,2%

AGENDA

GRAFIEK VAN DE DAG

In de grafiek van de dag staat de totale waarde in Amerikaanse dollars van alle 43.000 bedrijven die wereldwijd een beursnotering hebben.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!