Updates

Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Exxon Mobil

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Total

Advies
houden
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
houden
image description
Aandelen Nederland, Jeroen Boogaard

BAM

Koninklijke BAM Groep (www.bam.nl) is het grootste bouwbedrijf in Nederland en heeft daarnaast goede marktposities in België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland. Naast deze vijf thuismarkten doet het bedrijf ook zaken buiten Europa op de internationale projectenmarkt.

Infrastructurele projecten zoals de bouw van snelwegen, spoorverbindingen, tunnels en bruggen genereren het grootste deel van de concernomzet (54% in 2014), gevolgd door de huizen- en utiliteitsbouw en technische dienstverlening (41%). Verder is BAM actief op het gebied van projectontwikkeling en publiek-private samenwerking. Op de Nederlandse thuismarkt (37% van de concernomzet in 2014) biedt BAM opdrachtgevers het hele dienstenpakket aan en is het marktleider op de woningmarkt. In het Verenigd Koninkrijk (29%), Duitsland (12%), België (12%) en Ierland (5%) richt de onderneming zich hoofdzakelijk op de utiliteits- en infrastructuurmarkten. Op de Ierse inframarkt is BAM marktleider. Internationale projecten vormen circa 4% van de omzet en bestaan vooral uit gespecialiseerde bouw- en infrawerken die BAM wereldwijd uitvoert.

In Nederland zijn Koninklijke Volker Wessels Stevin, Heijmans, Dura Vermeer en Ballast Nedam belangrijke concurrenten. Daarbuiten komt het bedrijf grote spelers als Balfour Beatty, Hochtief en Vinci tegen. De aandelen BAM Groep staan sinds 1959 genoteerd in Amsterdam.

 

BAM

laatste advies

Koersverloop

Koersinformatie

Koerswijzer

Artikelen

Afbeelding bij artikel ForFarmers moet het hebben van overnames
AdviesJeroen Boogaard, 24 sep 11:06

ForFarmers moet het hebben van overnames

De stagnerende vleesconsumptie en krimpende veestapels beperken het autonome groeipotentieel van ForFarmers. Als Europees marktleider kan het bedrijf echter als consolidator in de nog zeer gefragmenteerde veevoederindustrie optreden.

0 0
Afbeelding bij artikel Flop van de week: Ahold Delhaize
AdviesJaap Barendregt, 20 sep 12:30

Flop van de week: Ahold Delhaize

Op 23 juni 2017 gaf ik een verkoopadvies voor Ahold Delhaize. Dat leek aanvankelijk een goede tip, want eind augustus stond het aandeel op -12%. Daarna hebben de beleggers echter de onzekerheid van zich afgeschut en is de aandelenkoers gaan stijgen. Ik heb het verkoopadvies echter nog verschillende malen herhaald.

0 0