Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
image description
Advies Jaap Barendregt, 18 okt 2018 16:39

Omzet Sligro op orde, kosten blijven risico

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

De omzetgegevens over het derde kwartaal van Sligro waren beter dan in voorgaande kwartalen. De omzet nam toe van €531 mln naar €591 mln, en de autonome groei kwam uit op 3,3%. Dat betekende een verhoging van de groei over de eerste negen maanden naar 1,0%.

Het groothandelsbedrijf kwam echter ook met een waarschuwing voor de rest van het jaar. De omzet ontwikkelt zich zoals het bedrijf had verwacht, maar de kosten zouden door personeelsschaarste in de distributiecentra en het transport wel eens hoger kunnen uitkomen dan verwacht. Ook in de eerste jaarhelft stegen de kosten al met de omzetgroei mee.

Advies

Sligro had eerder aangekondigd in het vierde kwartaal en nieuw ICT-systeem in te richten. Een grotere efficiency kan helpen bij het omzeilen van personeelstekort. Maar het bedrijf is ook bezig met het inrichten van een nieuwe vestiging in Antwerpen, het uitbreiden van andere vestigingen en met de integratie van de overgenomen groothandelsdiensten van Heineken. Er mag dus margedruk verwacht worden. Bovendien zijn er risico’s van kostenoverschrijdingen. Om die reden had ik al een verkoopadvies staan. Dat handhaaf ik.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!