Negentien aandelen genoteerd op het Beursplein hebben de afgelopen drie maanden van ons een verkoopadvies gekregen. Het zijn deels nieuwe adviezen, en deels eerdere verkoopadviezen die we hebben bekrachtigd op basis van de jongste ontwikkelingen.
Als deze aandelen de komende twaalf maanden al rendement opleveren, zal dat vooral negatief zijn.
Eens in de maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze fundamentele verkooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse aandelen en een voor buitenlandse aandelen.
Vandaag het overzicht van onze fundamentele verkooptips van Nederlandse aandelen.
Adviesverhoging
Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) vermelden.
Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.
Tot slot publiceren we iedere week een overzicht van de advieswijzigingen in de afgelopen week.
Voortdurend gemonitord
De adviezen zijn de geldende adviezen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht.
De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan het fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.
Air France-KLM
Onrust blijft groot bij Air France-KLM (15 oktober)
De nieuwe Canadese topman Ben Smith zorgt vooralsnog niet voor de zo gewenste interne rust bij Air France-KLM. Doordat Smith een commissariaat bij KLM wil, zwengelt hij de interne strijd alleen maar verder aan.
Aperam
Aperam zoekt naar perspectief (7 september)
De beurskoers van Aperam zakt langzaam weg en datzelfde doen de resultaten. Het is zoeken naar een katalysator voor enig herstel. Voorlopig lijken de neerwaartse risico’s te overheersen.
Corbion
Corbion heeft het moeilijk (8 augustus)
De halfjaaromzet van Corbion daalde met 4,9%, naar €439 mln. Zonder wisselkoerseffecten en acquisities kwam die daling neer op een stijging van 3,1%.
GrandVision
GrandVision komt met toekomstplannen (24 september)
In augustus waarschuwde GrandVision dat het derde kwartaal zou tegenvallen. Dat is nu bij de omzet bijgesteld en bij het operationeel resultaat gehandhaafd. Voor het vierde kwartaal komt er bij de laatste dan herstel.
KAS Bank
Koude douche bij KAS Bank (11 september)
Hoewel KAS Bank erin slaagde om de baten iets op te voeren, zijn de flinke kostenstijging en de pessimistische prognose een heel vervelende verrassing. De koersafstraffing is terecht.
Philips
Philips blijft nog wat sukkelen (25 juli)
Philips heeft in het tweede kwartaal geen omzetgroei geboekt. De omzet kwam 0,1% lager uit, op €4288 mln. In het eerste kwartaal behaalde het medische technologiebedrijf ook al geen groei. Volgens Philips was de vergelijkbare groei in het tweede kwartaal 4%.
Sligro
Sligro moet door een lastige fase (2 oktober)
Sligro bestond tot voor kort uit een groothandel voor levensmiddelen, dranken en aanverwante producten (foodservice) en supermarktketen Emté. De laatste is verkocht. Ik ga in dit artikel in op de verkoop en bespreek de resterende groothandelsactiviteiten.
Takeaway.com
Takeaway.com verhoogt uitbreidingsinspanningen in Duitsland (10 oktober)
In Nederland begint de groei van Takeaway.com af te zwakken. Vanwege mogelijke seizoensinvloeden vergelijk ik uitsluitend met het derde kwartaal van 2017. Toen stegen de Nederlandse orders met 34 procent, nu met 17 procent. Daar staat een lichte stijging in Duitsland tegenover