Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
image description
Advies Jaap Barendregt, 18 okt 2018 17:03

Nestlé blijft achter bij Unilever

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Het Zwitserse Nestlé presteerde vandaag, net als Unilever, de derdekwartaalomzetcijfers. Die vielen wat mij betreft iets in het nadeel uit van eerstgenoemde.

De autonome omzetgroei over de eerste negen maanden van dit jaar bedroeg bij het Zwitserse bedrijf 2,8%. Bij Unilever was dat 3,1%. Daarmee zit Unilever reeds in de groeimarge die het voor het hele jaar op het oog heeft (3-5%). Nestlé heeft een doelstelling van ongeveer 3% en heeft dat doel dus nog niet bereikt.

Advies

In de sector verpakt voedsel en drank volg ik de drie Europese grootmachten Danone, Nestlé en Unilever. Zij kennen alle drie het probleem dat de omzetgroei aanzienlijk lager is dan vroeger. Consumenten zijn op zoek naar nieuwe producten en die worden vaker door opkomende bedrijven geleverd. De drie liggen ook onder druk van beleggers om hun prestaties te verbeteren. Voor Unilever ga ik om die reden nu niet verder dan ‘houden’. Het Nederlands-Britse bedrijf vind ik momenteel de beste van de drie. Voor Danone en Nestlé herhaal ik het verkoopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!