Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
image description
Advies Jaap Barendregt, 27 jul 2018 09:40

Nestlé weet omzetgroei niet te versnellen

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Nestlé ligt onder druk van kritische beleggers. Die willen een radicalere keuze van de omzetsamenstelling, waarbij ‘oude’, weinig groeiende activiteiten verkocht worden en ‘nieuwe’ gekocht. Om sneller te groeien, zou er bovendien meer groei moeten komen in de VS en opkomende landen.

Nestlé heeft enkele stappen gedaan, maar lijkt verder niet erg onder de indruk van de kritiek. Wel heeft het bedrijf aangekondigd dat in 2020 een autonome omzetgroei van 5% zou moeten zijn bereikt, een doel dat het bedrijf al enige jaren uit het oog is verloren.

Tweedekwartaal- en halfjaarcijfers van Nestlé

Bij de tweedekwartaalcijfers was qua autonome omzetgroei nog geen verbetering te merken. Net als in het eerste kwartaal kwam deze uit op 2,6% (2,4 procentpunt via volumegroei en 0,2 procentpunt door prijsverhoging). In het eerste kwartaal was dit nog 2,8%. Naar aanleiding van deze omzetstijging heeft het bedrijf de doelstelling voor 2018 wel preciezer geformuleerd: van 2-4% naar circa 3%. Dat is nog wel ver verwijderd van 5%.

Het autonome operationeel halfjaarresultaat steeg met 3,5%, naar CHF7063 mln, en de autonome nettowinst met 8,1% tot CHF5645 mln. Die extra winstgroei kwam door een lagere belastingdruk en meer inkomsten van deelnemingen. Bij een k/w van 21,5 en de lage omzetgroei handhaven wij ons verkoopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!