Updates

Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Opinie Hildo Laman, 3 okt 2018 12:30

Redactietips Hildo Laman: het glas is half leeg

0 0 Leestijd ongeveer

De rendementen van drie van mijn vijf tips zijn teleurstellend. Ook het rendement op Micron vind ik tegenvallen, hoewel dit aandeel in de plus staat. Het is duidelijk dat ik aandelen heb gekozen waarbij beleggers het glas eerder als half leeg zien dan als half vol.

Despegar (-36,5%)

Dit Zuid-Amerikaanse aandeel is zwaar geraakt door de problemen in Argentinië en Brazilië. Zuid-Amerikanen hebben te maken met een lagere waarde van de eigen valuta, waardoor reizen naar het buitenland duurder wordt. Dit jaar zal het niet meer goed komen met Despegar, en daarom sluit ik deze positie. Voor de lange termijn denk ik dat het nog wel goed zal komen. Valutaperikelen doen zich in Zuid-Amerika al decennialang voor, maar tot op heden weten de mensen ze altijd weer te boven te komen. Ik zie niet waarom dat nu anders zal zijn. Het zou mij niet verbazen als het bedrijf ergens in de komende jaren overgenomen wordt.

Fugro (-12,4%)

Ik had Fugro vooral opgenomen in de hoop dat het aandeel dit jaar eindelijk eens zou herstellen, maar helaas. Ik wil de laatste maanden nog wel afwachten, dus ik houd dit aandeel in mijn lijstje.

Galapagos (+23,3%)

Dit is het grootste succes in mijn tiplijst. Er zijn geen grote tegenslagen geweest bij de medicijnen in de pijplijn, en dat is een belangrijk punt bij dit soort bedrijven. Ik houd Galapagos ook aan.

Micron (+13,9%)

Micron blijft een geval apart. Het bedrijf heeft nu al een paar jaar op rij zeer goede resultaten geboekt, met hoge omzet- en winstgroei. Ook voor het nieuwe eerste kwartaal van het gebroken boekjaar ziet het er prima uit: het bedrijf verwacht een omzetgroei van tussen de 16 en 22% ten opzichte van een jaar geleden, en een winst per aandeel die 22 tot 28% hoger ligt. De financiële positie is ook drastisch verbeterd: anderhalf jaar geleden had het bedrijf nog een uitstaande schuld van $12,4 mrd, maar inmiddels is die gereduceerd tot $4,6 mrd. Tegelijkertijd is de cashpositie gestegen van $4,6 mrd naar $7,4 mrd. Het bedrijf heeft dus nu meer cash dan schulden. Ondanks al dit goede nieuws is de k/w op basis van de winst voor 2018 slechts 3,9.

Aangezien de verwachting voor het nieuwe kwartaal positief is, lijkt het er niet op dat het resultaat het komende jaar drastisch lager zal uitvallen. Dat kan dus haast de reden niet zijn van de lage waardering. Het enige dat ik kan verzinnen dat beleggers zenuwachtig maakt, is dat Micron de komende jaren zwaar gaat tegenvallen door China. De handelsoorlog kan escaleren, en ook het opzetten van een eigen chipindustrie door China kan het bedrijf veel omzet kosten. Wat mij betreft wordt er al grotendeels rekening gehouden met een zwaar negatief China-scenario. Als het allemaal mee blijkt te vallen, is dit aandeel de komende jaren een van de grootste stijgers in de S&P500, denk ik.

Randstad (-4,9%)

Randstad is een minder groot raadsel dan Micron, maar ook dit aandeel verbaast me. De resultaten zijn weliswaar niet exceptioneel goed, maar nog altijd prima. Desondanks lijken beleggers rekening te houden met een aanstaande flinke recessie. Dat is heel goed mogelijk, maar dan vraag ik me af waarom dat niet geldt voor duizenden andere aandelen in de wereld. Of die andere aandelen zijn te duur, of Randstad is te goedkoop. Ik ga uit van het laatste. Ook Randstad blijft dus.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!