Updates

Aandelen Nederland

BinckBank

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
image description
Opinie Christian Slagter, 1 okt 11:34

Beurzen vandaag: laatste kwartaal van 2018 goed van start

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

BinckBank

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden

Europese beurzen noteren deze ochtend overwegend groene cijfers, waarbij Amsterdam aan de leiding lijkt te gaan.

De financiële markten reageren opgelucht op het bereiken van een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en Canada. Het nieuwe USMCA-akkoord, waar ook Mexico deel van uitmaakt, moet vooral Amerikaanse agrariërs meer toegang geven tot de Canadese zuivelmarkt. Het bereiken van een overeenkomst tussen beide landen was tot op het laatste moment onzeker.

NEDERLAND

De AEX stond deze ochtend ruim in de plus, met 0,6% op 553 punten. Onder de stijgers vinden we onder andere Royal Dutch Shell. Het olie- en gasconcern staat op het punt om samen met vier Aziatische partners aan een groot LNG-project in Canada te beginnen, dat een totale waarde vertegenwoordigt van €27 mrd.

DSM heeft een verlies moeten slikken in een patentrechtszaak. Het speciaalchemieconcern wilde een octrooi aanvragen op een bereidingsmethode van lactosevrije melk. Slecht nieuws was er ook voor Air France-KLM. Het aandeel stond deze ochtend 1,6% lager vanwege een winstwaarschuwing door branchegenoot Ryanair.

Grootste stijgers AEX/AMX om 10:30 uur:

 • Besi +5,1%
 • Fugro +2,9%
 • ASML +2,0%

Grootste dalers AEX/AMX om 10:30 uur:

 • Flow Traders -1,8%
 • Air France-KLM -1,6%
 • Ahold Delhaize -0,6%

EUROPA

De Eurostoxx50 is de nieuwe beursmaand begonnen met een plus van 0,3% op 3414 punten. De grootste daler met 1,4% is AB InBev. De grootste stijger is ASML, met 2,0%.

Met name de Europese banken lijken enigszins te herstellen op de beurs, na de grote zorgen van vorige week over de Italiaanse begroting. Verder blijkt uit vandaag gepubliceerde macro-economische cijfers dat de industrieën van zowel Frankrijk, Duitsland als Italië over de afgelopen maand minder snel groeiden of zelfs zijn gestagneerd.

Grootste stijgers Eurostoxx 50 om 10:30 uur:

 • ASML +2,0%
 • Nokia +1,3%
 • BBVA +1,3%

Grootste dalers Eurostoxx 50 om 10:30 uur:

 • AB InBev -1,2%
 • BNP Paribas -0,6%
 • Deutsche Bank -0,6%

VERENIGDE STATEN

De Dow Jones bleef afgelopen vrijdag dichtbij huis, op 26.458 punten. De destijds heersende onzekerheid omtrent het handelsakkoord tussen de VS en Canada zorgde voor enige terughoudendheid onder Amerikaanse beleggers. De Dow Jones kan wel wederom terugkijken op een succesvol derde kwartaal, met een totale stijging van 9%.

Vandaag zullen de ogen vooral gericht zijn op Tesla. Topman Elon Musk is afgelopen weekend toch tot een schikking gekomen met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Hij zal aftreden als bestuursvoorzitter en zowel hijzelf als Tesla moeten een stevige boete betalen. Wel blijft Musk de ceo van het bedrijf.

Grootste stijgers Dow Jones op 28 september:

 • Intel +3,0%
 • Boeing +1,2%
 • Disney +0,7%

Grootste dalers Dow Jones op 28 september:

 • DowDuPont -1,5%
 • Goldman Sachs -1,5%
 • JPMorgan -1,4%

GRAFIEK VAN DE DAG

Hildo Laman wijst er deze morgen op dat de koers van Besi ruim 6% hoger staat, zonder echt groot nieuws. Of het zou moeten zijn dat Franklin een 3%-belang heeft genomen in Intel en $1 mrd extra gaat investeren in productiecapaciteit.

BESI koers 1 oktober 2018

AGENDA

Maandag 1 oktober:

 • Telenet ex-dividend
 • Detailhandel Duitsland
 • Inkoopmanagersindex industrie eurozone
 • Ondernemersvertrouwen Verenigde Staten
 • Bouwuitgaven Verenigde Staten

Dinsdag 2 oktober:

 • Greenyard ex-dividend
 • Rentetermijnstructuur Nederland

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!