Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Hildo Laman, 21 sep 11:20

ETF-portefeuille: top-3 in de plus

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Meer dan de helft van de posities in de ETF-portefeuille staat in de min sinds 1 januari. Dat is een teleurstellende constatering. Maar het goede nieuws is dat de hele portefeuille wél op een winst staat van 2,6% sinds 1 januari. Top-3 in de plus.

Dit positieve resultaat bij zoveel minnen komt door de verschillende gewichten in de portefeuille. De drie grootste posities, samen goed voor 36,4% van de portefeuille, staan op een gemiddelde winst van 3,2% (inclusief dividend). Daarnaast bestaat nog eens 34,1% van de portefeuille uit cash. Cash levert weinig op, maar je verliest er ook niet op.

Spreiding over ETF’s

De resultaten van de portefeuille dit jaar laten zien dat de keuzes die eerder gemaakt zijn wat betreft de verdeling in de portefeuille, in dit beursklimaat goed uitpakken. Niet te veel in opkomende markten, en ook het deel obligaties is niet al te groot. En het erbarmelijk presterende zilver heeft zo’n klein gewicht dat het amper schade kan toebrengen aan de portefeuille. Het totaalrendement sinds de start in 2014 staat op het moment van schrijven op 39,5%.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!