ETF-portefeuille: dividend loopt op - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Hildo Laman, 13 apr 11:21

ETF-portefeuille: dividend loopt op

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Dividend loopt op: De ETF portefeuille heeft iets van het verlies in 2018 goed weten te maken, maar er staat nog steeds een min van 3,3% sinds 1 januari.

De aandelenbeurzen zitten sinds begin februari in een soort ‘uitstuiterfase’ na de val van eind januari, begin februari. Het is natuurlijk niet te zeggen hoe lang dit nog zal duren. Maar het gaat ons gelukkig niet om het resultaat op korte termijn.

Herbelegd dividend

Het totaalrendement (+31,8%) sinds de start is nog steeds prima, net als het gemiddelde per jaar (7,8%). Een flink deel van de winst komt door de herbelegde dividenden. We herbeleggen alle binnenkomende dividenden in de desbetreffende ETF. De Vanguard Dividend Appreciation ETF (fondscode: VIG) heeft  bijvoorbeeld al 220 nieuwe ETF-stukken opgeleverd. Het totale rendement van deze ETF staat op 69,0%. Zonder het dividend zou het rendement een stuk lager zijn. Het koersrendement sinds de start van onze portefeuille (in euro’s) is 53,1%. Net als bij de dividendportefeuille is het positieve aspect van de lagere koersen dat herbeleggen goedkoper is geworden.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles