Updates

Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

VolkerWessels

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Lufthansa

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
image description
Opinie Jaap Barendregt, 14 aug 2018 10:46

TKH en Flow Traders stelen de show op licht stijgende beurs

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

VolkerWessels

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Lufthansa

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen

Stonden de Amerikaanse beurzen nog onder druk door de onrust rond de Turkse munt, vanochtend trad rond Turkije enige rust op. Prompt gingen in Europa de bankaandelen omhoog, vooral van banken die buiten Nederland actief zijn. De positieve uitslagen waren overigens ook weer niet heel hoog.

NEDERLAND

De AEX-index steeg vanochtend met 0,6% en de Midkap-index met 0,3%. Uitblinkers waren TKH en Flow Traders. TKH kwam met goede cijfers en bevestigde de ambitieuze doelstellingen voor het hele jaar. Later op de dag komen we met een artikel over de cijfers en een nieuw advies. Flow Traders kreeg een afwaardering van Morgan Stanley, dat de markt te positief vond in de schattingen ten aanzien van de marges van Flow Traders. Wij hebben eerder ons advies voor Flow Traders verlaagd.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.18 uur:

 • TKH +4,1%
 • BAM +1,9%
 • Altice +1,3%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.18 uur:

 • Flow Traders -3,3%
 • PostNL -0,4%
 • Corbion -0,2%

EUROPA

De Turkse munt steeg vanochtend in koers. Deze pauze in de slechte berichtgeving over Turkije was meteen reden voor beleggers om enkele banken hoger in koers te zetten. Van BBVA is bijvoorbeeld bekend dat het een grote betrokkenheid bij Turkije heeft. Die Spaanse bank was een van de grootste, zij het nog bescheiden, stijgers. Er waren weinig dalers, maar ook weinig grote stijgers. Per saldo steeg de index vanochtend vroeg met 0,5%.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.10 uur:

 • Deutsche Bank +1,4%
 • BBVA +1,4%
 • Danone +1,3%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.10 uur:

 • Total -0,2%
 • Vivendi -0,2%
 • Unibail-Rodamco -0,1%

VERENIGDE STATEN

De Amerikanen hadden gisteren nog te maken met de onrust rond Turkije. Dat leidde tot algehele koersdruk, met een relatief beperkt aantal stijgers. DowDuPont leed met Bayer mee na de boete-uitspraak over een product van Monsanto (een dochter van Bayer).

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Merck +1,0%
 • Apple +0,7%
 • Visa +0,3%

Grootste dalers Dow Jones:

 • DowDuPont -1,7%
 • JP Morgan Chase -1,6%
 • IBM -1,2%

GRAFIEK VAN DE DAG

Flow Traders kende een geweldig eerste kwartaal. Het beurshandelsbedrijf leeft op bij grote beweeglijkheid van koersen. Dat houdt meer handel in en dus meer inkomsten. De grafiek van de VIX-index (volatiliteitsindex) geeft aan dat de volatiliteit weer naar beneden tendeert. Flow Traders zal al met al een geweldig jaar beleven, maar tot nu toe vooral op basis van de eerstekwartaalresultaten.

AGENDA

Brunel, TKH, Curetis, Home Depot (kwartaalcijfers)

 

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!