Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
image description
Advies Jaap Barendregt, 15 mei 10:08

Volumegroei AB InBev is van korte duur

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Volumegroei Ab Inbev zorgt voor verbetering, maar het koopadvies voor het aandeel rendeert nog niet. 

 

In maart verhoogden we het advies voor AB InBev van ‘verkopen’ naar ‘kopen’. De bierbrouwer had voor het eerst sinds tijden weer meer hectoliters bier verkocht, en bovendien steeg de opbrengst per verkochte hectoliter bier door een andere productmix (meer premium- en craftbier) en door opbrengstenbeheer.

Het eerste kwartaal van 2018 kende echter met -0,2% weer minder verkochte drank. Dit kwam door Noord-Amerika (-4,1%) en Brazilië (-9,2%). De daling in Brazilië (omzetdeel van 20%) betekende de omslag voor het totaal. Het weer was er slecht.

Nettowinst omlaag

Hogere hectoliteropbrengsten en lagere productie- en overheadkosten zorgden wel voor een bedrijfs­totaalresultaat dat met 9,7% toenam, naar $3,9 mrd. De nettowinst daalde echter door eenmalige effecten met 27,5%, tot $1 mrd.

AB InBev verwacht weer Braziliaanse groei in het tweede kwartaal, en een algehele groeiversnelling in de tweede jaarhelft. Het tweede kwartaal kent veel marketing-uitgaven door het WK-voetbal. Bij een k/w van 19,6 blijft het ‘kopen’.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Altijd op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws

Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €2,50 per week. Wat wij bieden:
  • Onafhankelijk beleggingsadvies, direct toepasbaar
  • Realtime koersdata van o.a. AEX, AMX en AScX
  • Persoonlijk dashboard van uw gekozen aandelen
  • Gratis opleidingen via de Beleggers Belangen Academy
 Word nu abonnee