Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
image description
Advies Michiel Pekelharing, 16 apr 15:30

Waarom Fagron sneller groeit dan je zou denken

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Bij Fagron verhult de stagnerende omzet een gezonde organische groei.

De omzet van Fagron is in het eerste kwartaal stabiel gebleven op €109,1 mln. Achter die pas op de plaats gaat een organische groei schuil van 7%. Dit effect werd echter volledig teniet gedaan door tegenwind op het valutafront, met name in Latijns-Amerika. Met name als gevolg van een flinke daling van de Braziliaanse real vielen de omzet in deze regio ondanks een organische groei van 7,4% toch met 5% terug naar €23,8 mln.

Hogere groeiversnelling

Het ligt voor de hand dat de inkomsten van Fagron over heel 2018 wel zullen stijgen. Op de Europese thuismarkt heeft het concern een structurele oplossing gevonden voor de achterblijvende toevoer van farmaceutische grondstoffen. Hierdoor valt een bron van omzetdruk weg. Behalve op autonome groei, zet het concern ook in op groei via overnames. De twee weken geleden aangekondigde aankoop van Humco is strategisch een heel goede zet. Hierdoor kan de Noord-Amerikaanse afzetgroei naar een hogere versnelling schakelen. De onverminderd goede groeivooruitzichten vormen aanleiding om het koopadvies te herhalen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Altijd op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws

Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €2,50 per week. Wat wij bieden:
  • Onafhankelijk beleggingsadvies, direct toepasbaar
  • Realtime koersdata van o.a. AEX, AMX en AScX
  • Persoonlijk dashboard van uw gekozen aandelen
  • Gratis opleidingen via de Beleggers Belangen Academy
 Word nu abonnee