Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Technische Analyse Harry Geels, 6 apr 2018 15:44

Toppatroon in de maak bij IBM

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

De recente koersontwikkeling van IBM stemt niet hoopvol. Er heeft zich een lagere top gevormd en het 40-weeks gemiddelde is zijwaarts gaan bewegen. Het aandeel moet het daarom vanaf nu doen met een houdadvies. De complicatie is dat er een hoofd-en-schoudersformatie aan het ontstaan is. Dat is een patroon waarbij er na een top een hogere top wordt gevormd, en daarna weer een lagere. Onder de twee bodems tussen de drie toppen wordt bij dit patroon een trendlijn getekend die technisch analisten de neklijn noemen.

Verdere adviesverlaging IBM ligt op de loer

Deze lijn ligt voor IBM nu op $147. Zakt de koers door deze neklijn, dan wordt het toppatroon voltooid en is het tijd voor een verkoopadvies. Er kan dan ook een koersdoel worden bepaald door het patroon om te klappen. Dat zou een koersdoel van $122 betekenen.

IBM

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.