Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Ivan Snurer, 21 mrt 13:30

U schrijft over laagvolatiele aandelen. Kunt u wat namen noemen en bestaan er ook ETF’s?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Laatst werd in het artikel ‘Lage volatiliteit is ook niet alles’ dieper ingegaan op het risico van laagrisico-aandelen. Dat is het beleggingsrisico van laagvolatiele aandelen na een volatiliteitstoename op de beurzen.

Kort samengevat komt het erop neer dat in de twaalf maanden na een explosie van de Amerikaanse volatiliteitsindex (in het kort: de VIX) zoals begin vorige maand, aandelen met hoge volatiliteit de voorkeur verdienen. Denk aan Altice, OCI, ArcelorMittal, Besi en Fugro.

Daarna (óf als u nu al wilt beleggen voor de lange termijn) zijn laagvolatiele aandelen aangewezen. Daarbij kunt u denken aan Nieuwe Steen Investments, Lucas Bols, Vastned Retail, Van Lanschot Kempen en Heineken.

Betere spreiding via ETF’s

Omdat gegevens over de volatiliteit van aandelen niet voor het oprapen liggen, kunt u ook teruggrijpen op ETF’s. U heeft dan meteen een grotere spreiding te pakken dan met louter Nederlandse aandelen.
ETF’s die inspelen op het volatiliteitseffect worden onder meer aangeboden door iShares (BlackRock), Ossiam (Natixis) en Robeco. Het zijn de i­Shares Edge MSCI Min Vol EAFE ETF, Ossiam ETF iSTOXX Europe Minimum Variance en Robeco European Conservative Equities.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!