Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Opinie Menno van Hoven, 24 mei 2017 10:18

De 15 favoriete Amerikaanse aandelen van Credit Suisse

0 0 Leestijd ongeveer

De US Focus List van Credit Suisse bestaat uit de beste researchideeën van de analisten van de bank. In 2017 werden er vijf nieuwe aandelen toegevoegd, met als laatste wapenfeit de toevoeging van US Foods op 15 mei.

De U.S. Focus List van Credit Suisse is een momenteel 15 aandelen tellende portefeuille die is samengesteld uit de beste researchideeën van de analisten van de bank. Voor de desbetreffende aandelen wordt een ‘superior investment performance’ voorzien op een termijn van twaalf maanden, mede vanwege positieve factoren (‘catalysts’) die binnen drie tot zes maanden een rol gaan spelen.

Bij deze ‘bottom-up’ portefeuille spelen beurswaarde, sectorwegingen en/of (opname in) beursindices geen rol. Met andere woorden komt in principe elk aandeel in aanmerking voor de U.S. Focus List van Credit Suisse.

Dit jaar (peildatum 19 mei) wint de U.S. Focus List 3,9%, waarmee er sprake is van een kleine underperformance ten opzichte van de S&P500-index, die 5,3% aandikt. Ook in 2016 en 2015 bleef de U.S. Focus List achter ten opzichte van de S&P500 met rendementen van respectievelijk 3,5% (9,5% voor S&P500) en -6,1% (onveranderde S&P500). Echter was er tot 2015 consequent sprake van een flinke outperformance, met bijvoorbeeld rendementen van 15,1% (11,4%) en 35,9% (32,4%) in 2014 en 2013.

Met momenteel vijftien aandelen telt de U.S. Focus List het kleinste aantal van de laatste vijf jaar, met tussen 2012 en 2015 constant een gemiddeld aantal posities van minimaal twintig. Vorig jaar kwam het aantal posities voor het eerst onder de twintig uit met gemiddeld zeventien. Daarbij wordt er gedurende het jaar stevig gewijzigd, met een gemiddelde turnover van 89% tot zelfs 120% vorig jaar.

NIEUWE AANKOPEN EN VERKOCHTE AANDELEN
Ook dit jaar zit het team van Credit Suisse niet stil: inmiddels werden er al vijf nieuwe aandelen toegevoegd. De in 2017 verkochte aandelen zijn U.S. Silica (3 januari), Progressive Corporation (6 januari), Hanesbrands (6 februari), Affiliated Managers Group (29 maart), Whole Foods (5 april) en US Foods (19 april).

Opmerkelijk genoeg werd U.S. Foods Group vorige week (15 mei) opnieuw toegevoegd aan de U.S. Focus List. De verwijdering was het gevolg van de plaatsing op de Restricted List in verband met het voorkomen van belangenverstrengeling.

Nu daar geen sprake meer van is ziet Credit Suisse het aandeel van de voedseldistibuteur weer als één van zijn beste beleggingsideeën met een koersdoel van $35. U.S. Foods wordt door de analisten geloofd vanwege de sterke groeivooruitzichten in combinatie met een aantrekkelijke waardering, zeker vergeleken met concurrent (en Dividend Aristocrat) Sysco Corporation.

Na de mislukte fusie met Sysco ziet Credit Suisse ruimte voor U.S. Foods om zijn marktaandeel van 9% verder te vergroten, zowel op eigen kracht als door overnames. Een groot pluspunt volgens de analisten is de verbeterende financiële positie die ook een dividend of de inkoop van aandelen op korte termijn mogelijk maakt. Als ‘catalysts’ noemt Credit Suisse de aanstaande kwartaalcijfers van U.S. Foods, Sysco en de maandelijkse publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers.

Qua waardering blijft U.S. Foods ruim achter bij Sysco aldus Credit Suisse, dat daarvoor kijkt naar de ev/ebitda ratio. U.S. Foods noteert hier met 9,6x fors lager dan de 11,6 van Sysco. Het koersdoel van $35 gaat uit van een ratio van 11x voor U.S. Foods, waarmee er nog altijd sprake is van een kleine discount ten opzichte van Sysco.

Credit Suisse voegde U.S. Foods toe tegen een koers van $28,79, waarmee dus een opwaarts potentieel van 22% wordt voorzien. Het aandeel sloot gisteren op $29,36.

Met een rendement van 6,8% doet U.S. Foods het in 2017 toch al een stuk beter dan Sysco dat 0,8% inlevert. Zoals gezegd is Sysco één van de Amerikaanse Dividend Aristocrats met een dividend dat nu al 46 jaar op rij wordt verhoogd. U.S. Foods keert vooralsnog geen dividend uit, maar zal dat normaal gesproken de komende jaren wel voor het eerst gaan doen.

Naast de jongste aankoop U.S. Foods (dat ook al voor een korte periode werd toegevoegd op 5 april) werden eerder dit jaar al Blackstone Group (4 januari), The Ultimate Software Group (6 april), Voya Financial (8 mei) toegevoegd.

Per saldo resulteert dat in de huidige samenstelling:

De U.S. Focus List van Credit Suisse (per 17/5)
AandeelKoersKoersdoelSector
21st Century Fox$26,85$37Consumer
Hormel Foods$34,19$41Consumer
US Foods Holdings$28,73$35Consumer
Pioneer Natural Resources$173,24$220Energy
Blackstone Group$29,32$42Financials
JP Morgan Chase$84,27$99Financials
Voya Financial$34,92$56Financials
Celgene$117,10$148Healthcare
Walgreens Boots Alliance$81,73$97Healthcare
Zoetis$59,73$61Healthcare
Johnson Controls$41,33$51Industrials
Apple$150,25$170Technology
Facebook$144,85$175Technology
KLA-Tencor$99,88$113Technology
The Ultimate Software Group$208,25$260Technology

Naast bekende namen als Apple, Facebook en JP Morgan telt de U.S. Focus List met Hormel Foods, Walgreens Boots Alliance, Zoetis, Johnson Controls en KLA-Tencor ook een handjevol mooie en gekende dividendbetalers. Hormel en Walgreens (dat ook in de dividendportefeuille zit) zijn de twee Dividend Aristocrats. Johnson Controls en KLA-Tencor (semiconductors, zag fusie met Lam Reseach niet doorgaan) kwamen het afgelopen jaar allebei nog voorbij in het Dividend E-magazine in de tiprubriek.

De qua beurswaarde kleinste aandelen zijn naast U.S. Foods ($6,4 mrd) verzekeraar Voya Financial ($6,8 mrd) en The Ultimate Software Group ($6,3 mrd). Het laatstgenoemde aandeel is actief als leverancier van HR-oplossingen via de cloud en is het snelstgroeiende aandeel binnen de selectie.

Voor 2017 rekenen analisten op een omzetgroei van 23,9% tot $968 mln voor The Ultimate Software Group, dat momenteel tegen een geschatte k/w van 54 noteert. Niet alleen Credit Suisse is positief: in totaal geven 18 analisten een koopadvies bij zes keer houden en geen enkel verkoopadvies.

Het aandeel Ultimate Software stijgt in 2017 inmiddels 18% bij de huidige koers van $214,78. Voor de U.S. Focus List is het aandeel goed voor een plus van 4,9% na de aankoop in april.

Afgaande op de door Credit Suisse gehanteerde koersdoelen voor de vijftien aandelen wordt momenteel het grootste opwaartse koerspotentieel voorzien voor Voya Financial (53%), gevolgd door Blackstone (39%) en 21st Century Fox (33%).

Hou er wel rekening mee dat de portefeuille zeer regelmatig aangepast wordt. De huidige samenstelling is dan ook slechts een momentopname.

Lees ook: Credit Suisse ziet brood in Snap


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!