Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Advies Michiel Pekelharing, 28 apr 2017 10:10

Galapagos terug in het rood

0 0 Leestijd ongeveer

Actueel advies

Galapagos komt ondanks een snelle omzetgroei weer in de rode cijfers terecht.

De inkomsten van Galapagos zijn in het eerste kwartaal met 169% omhoog geschoten naar €39,9 mln. Met name dankzij die omzetgroei liep het operationeel verlies met 55% terug naar €11,2 mln. Onderaan de streep stak het nettoverlies van €13,6 mln echter mager af tegenover een winst van €35,9 mln een jaar eerder. Die winst was echter volledig het gevolg van een boekhoudkundige meevaller van €57,5 mln door het samenwerkingsverband met Gilead Sciences dat vorig jaar gesloten werd. Dankzij die transactie heeft Galapagos een zeer sterke financiële positie (€958,6 mln in kas). De koers krijgt voorlopig richting door de onderzoeksresultaten die de komende  kwartalen naar buiten komen.

De snelheid van de omzetgroei is een meevaller en voor de langere termijn is de kans nog altijd groot dat Gilead – na het aflopen van de huidige standstill-afspraak met Galapagos – een overnamepoging waagt. De resultaten geven dan ook geen aanleiding om het koopadvies bij te stellen.

Lees ook: Galapagos is schoolvoorbeeld stijgende trend


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor deze aandelen? U kunt zich als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!