Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

JDE Peet's

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

WDP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 14 apr 2017 12:25

Verdeeld beeld JPMorgan

0 0 Leestijd ongeveer

De Amerikaanse bank JPMorgan heeft in de eerste maanden van 2017 minder kunnen profiteren van verbeterende marktomstandigheden dan beleggers hadden gehoopt.

De nettowinst van JPMorgan Chase is in de eerste drie maanden van het jaar met 16% gestegen naar $6,4 mrd. De verbetering was voor een groot deel te danken aan een winststijging van 68% tot $3,2 mrd bij de corporate en investment bank. De onderneming hield de kosten goed in de hand, zodat flink geprofiteerd werd van een inkomstenstijging van ruim $600 mln bij fixed income. Ook bij commercial banking nam de winst toe. Door een sterke groei bij de kredietverstrekking aan grote bedrijven en vastgoedconcerns steeg het nettoresultaat met 61% tot het recordniveau van $799 mln.

De resultaten van de divisie vermogensbeheer en de retail-bank vormden een contrast met de goede ontwikkelingen bij de andere activiteiten. Als gevolg van een flinke kostenstijging (+24% naar $2,6 mrd) viel de winst bij de afdeling vermogensbeheer met 34% terug naar $385 mln. Bij de consumentendivisie waren met name afschrijvingen op creditcard-kredieten en op de portefeuille studieleningen de boosdoeners. De omzet bleef stabiel op $11,0 mrd, maar de nettowinst daalde met 20% naar $2,0 mrd. De winststijging en de verbeteringen bij met name de investment bank waren onvoldoende om de markt tevreden te stellen. Met een koersstijging van ruim 20% sinds begin november zijn beleggers heel ruim vooruit gelopen op een normalisering van de Amerikaanse rente en een positieve impact van het beleid van Donald Trump.

Topman Jamie Dimon benadrukte dat zich onderliggend wel degelijk een verbetering aftekent. In heel 2017 liggen de netto rente-inkomsten volgens hem $4,5 mrd hoger dan vorig jaar. Het aantal klanten dat gebruikmaakt van mobiel bankieren nam met 14% toe tot 27,3 miljoen. Door deze beweging ontstaat meer ruimte om de kosten in de toekomst geleidelijk verder terug te brengen. Met een verwachte winst van $6,60 komt de k/w op 12,8. Op basis van die aantrekkelijke waardering en gunstige vooruitzichten wordt het koopadvies herhaald.

Lees ook: JP Morgan kijkt weer omhoog


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!