Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Opinie Johan Brinkman, 17 feb 2017 09:30

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 7

0 0 Leestijd ongeveer

Beleggers Belangen heeft de afgelopen week diverse advieswijzigingen op Nederlandse en buitenlandse aandelen aangebracht.

Deze wijzigingen, alsmede de Tip van de Week, zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees, maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking een advies open voor het grote publiek.

Gratis toegankelijk:

Tipterugblik: Swatch Group
In februari 2016 gaf ik een kooptip voor de Zwitserse horlogemaker Swatch Group op een koers van CHF314. Op dat moment had het aandeel net een flinke correctie achter de rug door een combinatie van factoren, waaronder een dure Zwitserse frank, teruglopende verkopen in de belangrijke Aziatische markt (Hong Kong) en de dreigende concurrentie van ‘smart-watches’ waaronder die van Apple.

Advieswijzigingen en tip van de week:

Tip: profiteren van de groeigolf in de chipsector
Dit aandeel staat in de schaduw van de bekende chipfabrikanten. De gunstige waardering en de sterke positie in een wat saaie niche maken het aandeel tot een prima keuze voor beleggers die willen inspelen op groeiende chipverkopen.

Superstock: Zuinig en goedkoop
Dit bedrijf heeft zich in 2016 met een omzetgroei van 13% (naar $9,1 mrd) en een groei van de operationele cashflow met 19% (naar $1,2 mrd) gerevancheerd voor de teleurstellende anderhalf jaar die daaraan vooraf gingen. Als gevolg van tegenvallende resultaten is de koers tussen de zomer van 2014 en begin 2016 ruimschoots gehalveerd.

Onze overige adviezen van deze week:

Jaarcijfers ABN Amro vallen mee
ABN Amro maakte woensdag de jaarcijfers bekend en deze waren op sommige punten beter dan verwacht. De netto rente-inkomsten stegen in 2016 met 3% en de commissie-inkomsten daalden met 5%. Het operationeel resultaat daalde met 9%, maar door een aanzienlijke lager niveau aan voorzieningen kwam de onderliggende nettowinst toch 8% hoger uit, op €2,08 mrd.

Beurs blijft ongevoelig voor optimisme AkzoNobel
Bij de huidige k/w van 14,6 kunnen beleggers het aandeel het beste aanhouden om de ontwikkelingen in 2017 af te wachten.

Optimisme bij ArcelorMittal
Staalgigant ArcelorMittal verwacht dat het herstel op de staalmarkt in 2017 doorzet. De vooruitzichten voor de belangrijke Amerikaanse en Braziliaanse markt zijn goed.

Betere tijden lonken voor Boskalis
Boskalis opereert in een lastige markt, maar de vooruitzichten worden langzaamaan beter. De orders voor baggerwerken trekken aan, de grondstoffenprijzen zijn gestegen en het bedrijf snijdt bovendien in de kosten.

Vindt u het Duitse Curetis een verantwoorde belegging?
Curetis ontwikkelt apparatuur waarmee in ziekenhuizen binnen enkele uren kan worden bepaald of een patiënt last heeft van bepaalde soorten ontstekingen en of hij of zij immuun is voor antibiotica. Dankzij snelle groei in Azië is het aantal ziekenhuizen waar de apparatuur van Curetis staat rap toegenomen.

DSM ligt goed op koers
Dankzij een mooi vierde kwartaal is DSM nog altijd heel goed op weg naar de doelen die het zichzelf gesteld heeft. Het bedrijf verhoogt het dividend.

ECP blijft in trek
Vastgoedfonds boekt sterke autonome huurgroei.

Flow Traders boekt beste kwartaal ooit
Met het oog op de volatiele resultaatontwikkeling blijft het houdadvies gehandhaafd.

Heineken weet groei vast te houden
Heineken kan zich geheel op omzetgroei en kostenreducties richten waar AB Inbev bezig is een fusie (met SABMiller) te verwerken. Heineken is daarom bij een k/w van 19,2 voor ons de sectorfavoriet en wij handhaven dan ook ons (langetermijn)koopadvies.

Sterk kwartaal voor Randstad
Behalve een sterke omzetontwikkeling in het vierde kwartaal was ook de operationele winst hoger dan verwacht. De omzetgroei zet ook in januari door.

SBM Offshore blijft onaantrekkelijk
Gezien de onveranderd moeilijke marktomstandigheden en een k/w van 20 herhalen wij ons verkoopadvies.

Wessanen kent moeizaam vierde kwartaal
Wessanen verwacht voor 2017 omzet- en margegroei (tot boven 8%).Dit leidt volgens ons tot een redelijke sterke winststijging, maar bij de veeleisende k/w van 30 gaan wij niet verder dan ‘houden’.

Coca-Cola slankt af
Voor 2017 ziet Coca-Cola nog een jaar met dezelfde transformatieverschijnselen, dus met afboekingen, en met een 1 tot 4% lagere nettowinst per aandeel dan $1,91. Dat geeft een hoge k/w van 21,5, dus blijven wij bij ‘houden’ .

Divisie Zuivel is Danone tot last
Danone streeft naar een autonome omzetgroei van 5% in 2020. Daarvoor moeten echter vooral de problemen in de Zuiveldivisie worden opgelost. Bij een k/w van 17,8 handhaven we vooralsnog ons verkoopadvies.

Total ziet het zonnig in
Total maakt indruk met sterke cijfers en een dividendverhoging.

Volkswagen heeft gevaarlijke weg te gaan
Volkswagen heeft zich ogenschijnlijk goed hersteld van het dieselschandaal. Beleggers hebben inmiddels te veel oog voor de toekomstplannen en te weinig voor de verschillende risico’s. Zo is de kans zeker niet denkbeeldig dat het bedrijf de ambities snel zal moeten bijstellen.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.