image description
Advies Michiel Pekelharing, 11 jan 10:40

Optimisme troef bij RoodMicrotec

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Update

Glencore

Advies
houden
Update

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Update

BAM

Advies
houden

De omzet van RoodMicrotec is in het tweede halfjaar gestegen en de onderneming toont zich optimistisch over het nieuwe jaar.

Toeleverancier van de halfgeleiderindustrie RoodMicrotec heeft de inkomsten in het laatste halfjaar van 2016 zien groeien naar €5,5 mln. Dat is een verbetering van 13,5% ten opzichte van de eerste jaarhelft. De groei is voor een groot deel het gevolg van seizoenseffecten. In vergelijking met dezelfde periode van 2015 kwam de groei uit op 4% en de omzet van €10,5 mln in 2016 ligt 2% hoger dan in het voorgaande jaar.
De verbetering is voornamelijk te danken aan de divisie Qualification & Reliability Investigation, waar de inkomsten met 26% omhoog schoten naar €2,7 mln. Daar staat tegenover dat de omzet van de grootste divisie Test Operations nauwelijks toenam (+1% naar €3,7 mln) terwijl zich bij SCM en Failure & Technological Analysis een daling van ten minste 10% aftekende naar €2,1 en €1,5 mln.
Hoewel de onderliggende omzetontwikkeling nog een verdeeld beeld laat zien, is de stijging van de waarde van verkooporders met 20% ten opzichte van een jaar geleden positief. Het bericht dat de onderneming verdere groei verwacht in 2017 komt niet als een verrassing. Dankzij enkele grote projecten voorspelde RoodMicrotec eerder al dat de omzet in de periode tot 2020 in totaal met 75% gaat groeien. De koerssprong van bijna 9% na de omzetcijfers oogt dan ook wat overdreven en in afwachting van de winstcijfers komt er geen verandering in het houdadvies voor het technologiebedrijf.

 

Lees ook: Airbus stelt levering A380 toestellen uit


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Hoe presteert u beter dan de AEX?

Onze portefeuille Nederlandse aandelen presteert sinds de oprichting in 2013 beter dan de AEX. Wilt u beter inzicht in de resultaten van onze favoriete Nederlandse aandelen? Volg dan de portefeuille op onze site. Met Beleggers Belangen Digitaal krijgt u toegang tot onze website met wekelijks meer dan 70 artikelen, adviezen en actuele tips. U betaalt slechts € 5,95 voor 6 weken. Het abonnement stopt automatisch.
 

Het rendement van de portefeuille Nederlandse aandelen