image description
Advies Michiel Pekelharing, 11 jan 10:40

Optimisme troef bij RoodMicrotec

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Update

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Gemalto

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Lufthansa

Advies
houden
Update

Oracle

Advies
houden
Update

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden

De omzet van RoodMicrotec is in het tweede halfjaar gestegen en de onderneming toont zich optimistisch over het nieuwe jaar.

Toeleverancier van de halfgeleiderindustrie RoodMicrotec heeft de inkomsten in het laatste halfjaar van 2016 zien groeien naar €5,5 mln. Dat is een verbetering van 13,5% ten opzichte van de eerste jaarhelft. De groei is voor een groot deel het gevolg van seizoenseffecten. In vergelijking met dezelfde periode van 2015 kwam de groei uit op 4% en de omzet van €10,5 mln in 2016 ligt 2% hoger dan in het voorgaande jaar.
De verbetering is voornamelijk te danken aan de divisie Qualification & Reliability Investigation, waar de inkomsten met 26% omhoog schoten naar €2,7 mln. Daar staat tegenover dat de omzet van de grootste divisie Test Operations nauwelijks toenam (+1% naar €3,7 mln) terwijl zich bij SCM en Failure & Technological Analysis een daling van ten minste 10% aftekende naar €2,1 en €1,5 mln.
Hoewel de onderliggende omzetontwikkeling nog een verdeeld beeld laat zien, is de stijging van de waarde van verkooporders met 20% ten opzichte van een jaar geleden positief. Het bericht dat de onderneming verdere groei verwacht in 2017 komt niet als een verrassing. Dankzij enkele grote projecten voorspelde RoodMicrotec eerder al dat de omzet in de periode tot 2020 in totaal met 75% gaat groeien. De koerssprong van bijna 9% na de omzetcijfers oogt dan ook wat overdreven en in afwachting van de winstcijfers komt er geen verandering in het houdadvies voor het technologiebedrijf.

 

Lees ook: Airbus stelt levering A380 toestellen uit


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Beter beleggen? Lees verder!

Zoekt u advies, artikelen en achtergrondinformatie over actuele beleggingsthema’s? Beleggers Belangen helpt beleggers al 60 jaar met het verkleinen van risico’s en het verhogen van hun rendement. Lees nu Beleggers Belangen Digitaal voor slechts € 5,95 voor 6 weken. Het abonnement stopt automatisch.  

Wat krijgt u?

  • Wekelijks meer dan 70 artikelen op onze website
  • Lees dagelijks direct onze nationale en internationale kooptips
  • Actuele video’s, bijvoorbeeld met onze eerste commentaren op jaarcijfers
  • Inzicht in onze succesvolle voorbeeldportefeuilles over o.a. Dividendaandelen
  • Ons advies direct in uw e-mailbox