Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Michiel Pekelharing, 15 feb 2016 16:24

Degelijk kwartaal Aperam

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Hoewel Aperam gevoelig is voor de malaise in de grondstofsector, zijn de zeer degelijke resultaten aanleiding om het houdadvies te herhalen.

Aperams vierdekwartaalomzet van $1,1 mrd betekent een daling met 16% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze daling wordt voornamelijk veroorzaakt door de kracht van de dollar en de daling van de nikkelprijs. In vergelijking met de voorgaande drie maanden lagen de inkomsten 3% lager, maar de hoeveelheid roestvrij staal die Aperam verscheepte (476.000 ton) lag juist 5% hoger dankzij een groeiende vraag vanuit Europa. Onderaan de streep steeg het bedrijfsresultaat ten opzichte van een jaar eerder met 23% naar $65 mln, en de nettowinst van €33 mln lag zelfs 74% hoger.

Het aandeel was op 11 februari zo ongeveer de enige stijger op een flink lager Damrak

De scherpe verbetering is onder meer te danken aan kostenbesparingen en lagere rentelasten. De nettoschuldpositie van $316 mln lag aanzienlijk lager dan de $536 mln van eind 2014. Het concern voorspelde dat die schuld in het eerste kwartaal licht zal stijgen, zoals seizoensmatig gebruikelijk is. Het bedrijfsresultaat laat naar verwachting ook een kleine toename zien, hoewel de prijzen van bewerkt staal onder druk staan. De onderneming houdt een slag om de arm met het oog op de malaise op de aandelenmarkten en het risico van een economische terugval.

Dankzij de meevallende resultaten en de positieve ondertoon bij de cijferpresentatie was het aandeel op 11 februari zo ongeveer de enige stijger op een flink lager Damrak (AEX: -3%).

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!