Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 27 okt 2015 13:27

Waken voor overoptimisme

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Lufthansa komt waarschijnlijk met sterke kwartaalcijfers, maar de omstandigheden blijven uitdagend.

De Europese luchtvaartsector had een topzomer. Daarom zal Lufthansa volgende week donderdag (29 oktober) waarschijnlijk sterke kwartaalcijfers presenteren. Topman Carsten Spohr gaf al aan dat het verwachte ebit-resultaat van €1,5 mrd voor dit boekjaar comfortabel gehaald zal worden, zelfs na correctie voor de kosten van stakingen.

Analist Michael Kuhn van Société Générale rekent op een ebit van €1,0 mln in het derde kwartaal, een toename ten opzichte van vorig jaar van 25%. Vooral de passagiersluchtvaart loopt goed. Kuhn verhoogt zijn prijsdoel voor Lufthansa naar €14,50, maar waarschuwt voor een teveel aan optimisme en houdt het advies op ‘houden’. Het luchtvaartconcern heeft namelijk nog een aantal serieuze uitdagingen het hoofd te bieden.

– Lufthansa heeft nog steeds geen overeenstemming bereikt met de vakbonden en loopt daarom het risico op meer stakingen. Hoewel het bereiken van een deal goed zou kunnen zijn voor de koers van het aandeel, kostten de stakingen het bedrijf dit jaar al €130 mln.

– Daarnaast verliest Lufthansa de concurrentiestrijd met discountmaatschappijen in Duitsland en met Turkish Airlines op routes naar Azië.

– Tot slot blijven alle luchtvaartbedrijven kwetsbaar voor politieke onrust.

Société Générale verhoogt zijn verwachting voor de ebit over volgend boekjaar met 3% naar €1,6 mrd en houdt 2017 ongewijzigd op €1,7 mld. Analist Kuhn merkt op dat de zomer van 2015, waarin alle factoren (vraag, valuta’s, weer) ideaal waren, zich waarschijnlijk niet in 2016 zal herhalen. Hij ziet daarnaast het inzakken van de vrachtvervoerdivisie als een bedreiging voor het concern.

Het verwachte herstel richting het eind van het jaar blijft uit, waardoor de analist pessimistischer is geworden over de vooruitzichten van de tak. De markt voor luchtvracht verkeert volgens hem in een fase van structurele overcapaciteit. Hij schroeft zijn ebit-verwachting voor de divisie voor de komende twee jaar terug met 32% en 35%.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.