Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen

Dividendfonds | Rendement loopt op in februari

0 0 Leestijd ongeveer

Na een prima februarimaand is het rendement van het Beleggers Belangen Dividend Groei Fonds sinds de start op 1 juli vorig jaar opgelopen tot 9,4%. Topholdings als Parker Hannifin en Broadcom bleven recordstanden neerzetten.

Het Beleggers Belangen Dividend Groei Fonds, het beleggingsfonds gebaseerd op de succesvolle en onder onze abonnees populaire Dividendportefeuille van Beleggers Belangen, heeft een succesvolle maand achter de rug.

De koers steeg van €104,80 per 1 februari naar €109,40 per 1 maart. Op 1 juli 2023 ging het fonds van start op een koers van €100,00, dus het rendement van het Beleggers Belangen Dividend Groei Fonds bedroeg in acht maanden tijd 9,4% (inclusief kosten en ontvangen en herbelegd dividend).

Aandeel Parker Hannifin trekt de kar

De grootste posities (zie top 5 holdings) bleven nieuwe recordstanden neerzetten. Parker Hannifin, het aandeel met de zwaarste weging, kwam 1 februari met ijzersterke cijfers over het fiscale tweede kwartaal en een dito outlook. Het aandeel, dat qua dividendstatistieken alle vergelijkbare aandelen al jaren ver achter zich laat, knalde vervolgens voor het eerst door de grens van $500. Ook is de outlook voor dit jaar hoger dan verwacht, vooral dankzij de sterkere vraag uit de luchtvaartsector.

Ook de op een na grootste positie, Broadcom, zette in februari een nieuw record neer en datzelfde deed KLA, het aandeel met de op twee na zwaarste weging. Beide Amerikaanse fondsen uit de halfgeleidersector blijven, mede gevoed door de AI-hype, net als ASML in Nederland extreem populair bij beleggers.  Dat laatste geldt ook voor Microsoft dat – het wordt saai – ook op recordniveaus bleef noteren. Abbott Laboratories noteerde als enige van de vijf grootste posities in 2024 nog niet op een hoogste stand ooit, maar presteert verder dit jaar uitstekend.

Top 5 holdings
Aandeel gewicht (%)
Parkin Hannifin 5,06
Broadcom 4,99
KLA 3,36
Microsoft 3,29
Abbott Laboratiories 3,16

Europese dividendbetalers

Hoewel het zwaartepunt  ligt op Amerikaanse aandelen, telt het Beleggers Belangen Dividend Groei Fonds ook een aantal goede Europese dividendbetalers.

Bij de tien zwaarstwegende fondsen treffen we de Franse dividendtoppers LVMH en L’Oréal aan en van eigen bodem Wolters Kluwer. Andere in Amsterdam genoteerde aandelen in het dividendfonds zijn Ahold Delhaize en DSM-Firmenich. Ook al deze fondsen dragen dit jaar tot nu toe aan een positief resultaat.

Beleggen in kwaliteitsaandelen via Dividendfonds

Net als de voorbeeldportefeuille belegt het Beleggers Belangen Dividend Groei Fonds in tientallen kwaliteitsaandelen uit ontwikkelde landen (zie regionale- en valutaverdeling), met een jaarlijks groeiend dividendinkomen uit de portefeuille en een optimaal rendement op lange termijn door het herbeleggen van dividend.

Voor de belegger betekent dit dat de volledige portefeuille gevolgd kan worden aan de hand van slechts één transactie. Door aanschaf van het fonds wordt automatisch deelgenomen in de strategie van de Dividendportefeuille, inclusief alle wijzigingen.

Geen instapkosten
Beleggers kunnen via Saxo en DeGiro nog tot en met 31 maart 2024 extra voordelig instappen in het maandelijks verhandelbare Beleggers Belangen Dividend Groei Fonds (NL00150001B1). Tot en met die datum betaalt u 0% instapkosten en is het minimale instapbedrag verlaagd van €5000 naar €2500. Voor bijkopen geldt geen minimaal bedrag.

De voorbeeldportefeuille zelf, die al sinds 2011 door Beleggers Belangen wordt bijgehouden, bereikte eerder deze maand een opvallende mijlpaal. Op 8 maart was de Dividendportefeuille voor het eerst meer dan een half miljoen waard, waarmee het totaalrendement  sinds de start in september 2011 ruim 400% bedroeg. Beheerder van de voorbeeldportefeuille Menno van Hoven houdt via wekelijkse updates en via X (@mennovanhoven) beleggers continu op de hoogte van ontwikkelingen binnen de  Dividendportefeuille.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.