Updates

Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Universal Music Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen

Actueel advies

Pharming | Farmaceut wint beleggers voor zich met jaarrapport

0 0 Leestijd ongeveer

Het aandeel Pharming reageerde maandag gunstig (+8% in de ochtendhandel) op de verhoging van de jaarverwachtingen.

De farmaceut rapporteerde hoger dan verwachte voorlopige jaaromzet van $245 mln voor 2023. Dat is 19% meer dan in 2022 dankzij 10% groei van het middel Ruconest. Pharming blikt verheugd terug op een sterk 2023. Na een zwakke jaarstart door tijdelijke terugbetalingsproblemen (omzet -8,8% tot $42,5 mln in het eerste kwartaal) van Ruconest in de Verenigde Staten, herstelde de omzet stevig in de tweede jaarhelft. Dat laat het bedrijf nu toe een groei van de jaaromzet van 10% op jaarbasis in het vooruitzicht te stellen tot circa $227 mln, ruim boven de voorziene lage enkelcijferige groei.

Met dank aan een uitgebreider verkoopteam steeg het aantal artsen dat Ruconest voorschrijft met 13% en het aantal nieuwe patiënten met 25%. In april 2023 startte de verkoop in de Verenigde Staten van Joenja, de commerciële naam voor leneolisib, bij patiënten van twaalf jaar en ouder met de zeldzame immuunziekte APDS, het tweede commerciële product van Pharming. Intussen volgen 81 patiënten een betaalde therapie. Dat leverde in 2023 ongeveer $18 mln omzet op, waarvan ongeveer $7,7 mln in het vierde kwartaal.

Advies aandeel Pharming op ‘kopen’

De kaspositie bedroeg eind 2023 $215 mln, tegenover $208,7 mln eind 2022 en $199,2 mln op 30 september. Pharming verwacht in 2024 goedkeuringsbeslissingen in meerdere landen voor leneolisib, alsook de start van bijkomende studies die het toepassingsgebied op termijn kunnen uitbreiden naar jongere patiënten en bijkomende indicatie(s).

Het aandeel Pharming blijft koopwaardig.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.