Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 15 jan 2015 11:10

Uitstekend bedrijf met sterke posities

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen

Sligro had volgens SNS Securities een sterk vierde kwartaal.

Het concern, dat levensmiddelengroothandels en supermarkten beheert, heeft qua omzet een sterk vierde kwartaal 2014 gehad, zo concludeert SNS Securities uit de al bekendgemaakte cijfers over het afgelopen jaar. Vorig jaar had Sligro (foto: free photos) een omzetgroei van 3%, tot €2,57 mrd. De omzet bij de groothandels steeg met 5,5% en daalde bij de winkels met 2%; in het vierde kwartaal waren deze percentages respectievelijk +5,9% en +0,5%.

De cijfers worden vertekend door acquisities. Zonder deze invloed nam de omzet in het vierde kwartaal met een sterke 2,3% toe. De groothandels zetten 4,3% meer om en de winkels 1,4% meer. Dat laatste is wellicht beter dan de totale supermarktverkopen in Nederland in 2014.

SNS noemt Sligro een uitstekend geleid bedrijf met een sterke positie in het segment groothandels. In retail (EMTE) is het weliswaar een kleine speler op de Nederlandse markt en het is (zoals alle supermarkten) gevoelig voor de consumtenbestedingen, maar meer aandacht voor verse producten, optimalisatie van het winkelbestand en kostenreductie werken in Sligro's voordeel. Op 22 januari publiceert het bedrijf volledige jaarcijfers, waarin volgens SNS wel bijzondere posten zullen zitten.

De effectenbank hanteert een koopadvies voor Sligro. Het koersdoel is €35.