Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 31 jul 2014 11:23

Techtip van Morningstar

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen

Morningstar stelt dat de technologiesector al enige tijd licht overgewaardeerd is, maar dat er desondanks nog kansen aanwezig zijn.

Doordat de technologie- en communicatiesector volgens Morningstar op of boven de reële waarde noteert, geven de analisten de voorkeur aan een brede veiligheidsmarge, en aan bedrijven met een stabiele voorsprong op de concurrentie. Dit omdat deze bedrijven op korte termijn waarschijnlijk beter bestand zijn tegen volatiliteit van hun omzet en operationele marges.

Volgens Morningstar bieden vooral bedrijven in internationale telecommunicatie en exploitanten van zendmasten voor mobiele telefonie aantrekkelijke waarderingen. Een van de aandelen die de analisten hierbij uitlichten is Crown Castle (ticker CCI), dat in de Verenigde Staten de op een na grootste onafhankelijke exploitant van zendmasten (Foto: Jos Dielis) voor mobiele telefonie is.

Met ongeveer 40.000 zendmasten in de Verenigde Staten en 1700 in Australië heeft Crown Castle volgens Morningstar een klein concurrentievoordeel. Daarbij verwachten de analisten dat het bedrijf nog lange tijd solide winsten zal leveren, door het nog altijd toenemende gebruik van smartphones en de daarmee gepaard gaande groei in dataverbruik. Morningstar is van mening dat de markt deze factoren niet op waarde schat en dat Crown Castle daardoor ondergewaardeerd lijkt.