Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 10 jul 2014 12:46

12 Tips met 10% winst of meer

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen

Van de 39 tips die de redacteuren van Beleggers Belangen het afgelopen halfjaar gaven, leverden er 22 winst op en 17 verlies. 12 Tips rendeerden 10% of meer.

Zoals te doen gebruikelijk maakt Beleggers Belangen, als er weer een kwartaal op zit op de beursvloer, de balans op van de gegeven tips. In het nummer van 11 juli 2014 geven de redacteuren tekst en uitleg.

22-17 is dus de verhouding tussen winstgevende en verlieslatende tips. Als gekeken wordt naar tips die rendementen van 10% of meer opleverden, is de verhouding tussen winnaars en verliezers 12-5.

De winnaars

De allerbeste tip van allemaal komt op naam van Menno van Hoven. Hij tipte op 31 maart Core-Mark, een groothandel die Amerikaanse retailers voorziet van levensmiddelen en sigaretten. Het aandeel bereikte op 25 juni een all time high en staat nu 26,8% in de plus. De Zwitserse geur- en smaakstoffenproducent Givaudan, een favoriet van adjunct-hoofdredacteur Stephen Hendriks, komt op de tweede plaats, met een rendement van 24,6%.

De verliezers

Verliezers zijn er uiteraard ook. SBM Offshore (-10,7%) werd aan het begin van het jaar door drie redacteuren getipt en verdween eind maart uit alle portefeuilles. Het bedrijf raakte rond die tijd betrokken bij een omvangrijk omkoopschandaal. Twee redacteuren tipten ArcelorMittal (-8,9%) en hielden dat na het eerste kwartaal nog vol, maar hun geduld met dit aandeel is nu ook op. Het verwachte herstel op de staalmarkt blijft langer uit dan gehoopt. De grootste tegenvaller van allemaal is Adidas (-18,6%), dat operationele problemen kent en zwaar beconcurreerd wordt door Nike.

Nieuwkomers

In hun mini-portefeuilles nemen de redacteuren dus hier en daar hun verlies  en verkopen ze slecht renderende aandelen. Dat maakt ruimte vrij voor nieuwe aankopen. Over drie maanden volgt weer een update van de rendementen.


Verder deze week in Beleggers Belangen:
 

  • Bouwbedrijven in zwaar weer
     
  • AND timmert stevig aan de weg
     
  • Galapagos kampt met tegenslag
     
  • Voedingssector raakt achterop


Sluit nu een proefabonnement op Beleggers Belangen af en blijf wekelijks op de hoogte van de nieuwste tips en hun rendementen. 10 Weken Beleggers Belangen voor maar 10 euro.