Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Peter Schutte, 20 mei 2014 11:21

Vijf kansrijke Nederlandse aandelen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Laten we eerlijk zijn: de bedrijfscijfers over het eerste kwartaal zijn niet al te sterk. Slechts een handjevol bedrijven weet te overtuigen en dat is onvoldoende om de markt als geheel verder omhoog te tillen. Waar zitten nog kansen?

De beurs wil maar niet verder omhoog. Er wordt veel geschreven over de grote rotatie vanuit allerlei asset classes richting aandelen vanwege de groeiende winsten, goede kasposities en superieure dividenden.

Op de financiële markten is daar echter niet veel van te merken. Voor beleggers is het zoeken en nog eens zoeken; geduld betrachten en hopen op toch weer betere tijden of een mooie overname. Uitgekeerde dividenden vallen volledig of zelfs nog meer van de koersen af dus daar valt ook al geen eer aan te behalen. Hier volgen enkele tips.

Hal Trust

Kansen zitten vaak in kleine hoekjes. Een goede beleggingsmogelijkheid biedt Hal Trust dat bij de publicatie van de eerstekwartaalcijfers liet weten een beursgang van zijn optiekketens (foto) te onderzoeken. Sinds dat bericht is de koers al flink gestegen, maar er kan vast nog wel meer bij.

De Belgische zakenbank KBC Securities becijfert dat bij een marktconforme waardering de optiekketens van Hal circa €5,4 mrd waar zijn, wat de nettovermogenswaarde van Hal op €145 per aandeel kan brengen. De huidige koers ligt op €104, waar het dividend van €4,10 al vanaf is.

Binck Bank

Online broker Binck Bank heeft in het eerste kwartaal beter gedraaid dan verwacht en sindsdien zit het aandeel ook in de lift. De koersstijging houdt zeker ook verband met het bericht van het bedrijf dat het voortaan al het overtollige kapitaal gaat uitkeren.

Goed mogelijk dat de pay-out daardoor richting de 100% gaat wat een mogelijk dividendrendement kan opleveren van circa 8%. Gezien de hoogte van dit rendement lijken beleggers dat feit nog niet volledig in de koers verwerkt te hebben.

Corbion

De koers van Corbion doet vrijwel niets, terwijl de eerstekwartaalcijfers toch echt goed waren en het bedrijf goede groeimogelijkheden heeft. De biochemie groeit stevig en hoe groter de schaal des te geringer de noodzakelijke R&D-kosten op het resultaat gaan drukken. Hierdoor zou de marge van Corbion als geheel snel omhoog kunnen en valt ook een overname niet uit te sluiten.

TKH

TKH uit Haaksbergen rapporteerde zeer sterke eerstekwartaalcijfers en vooral de orderintake bij de bandenbouwmachines mocht er zijn. Het bedrijf zit in een groot scala aan groeimarkten en heeft goede mogelijkheden de winstmarges verder op te voeren. Zeker als ook de Nederlandse bouwmarkt wat beter gaat.

Het ruime dividend is volledig van de koers afgegaan en het aandeel is zelfs nog wat verder gedaald. Mooie kans om wat stukken te kopen. Koersdoelen van analisten zijn recent opgekrikt tot boven de €30.

Hunter Douglas

Raambekleder Hunter Douglas ziet de markten vrijwel overal verbeteren en keert een aantrekkelijk dividend uit. Het aandeel lijkt te goedkoop (k/w 12 en dividendrendement 3,4%).

De relatief lage waardering hangt ongetwijfeld ook samen met de geringe verhandelbaarheid. Een groot nadeel van dit fonds, dat mogelijk nog wel eens van de beurs zal verdwijnen.


Auteur heeft een positie in Binck en TKH.