Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 14 apr 2014 13:24

Tips langs de meetlat

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Het was een roerig kwartaal op het Damrak, maar per saldo kwam de AEX weer uit rond de stand van 1 januari. Het sentiment wordt weerspiegeld in de rendementen van onze tips.

Beleggers Belangen maakt in de editie van 11 april de balans op van de persoonlijke tips die de redacteuren aan het begin van dit jaar gaven. Twee meermaals genoemde favorieten lieten het in het eerste kwartaal lelijk afweten.

Onrust

De westerse aandelenmarkten waren tussen januari en maart behoorlijk onrustig. Het dichtdraaien van de geldkraan door de Amerikaanse centrale bank, de onrust op de westerse aandelenmarkten en uiteraard de Krim-crisis bracht de koersen in beweging.

De rendementen van de kooptips schieten dan ook alle kanten uit. Van de 33 in januari getipte aandelen staan er na het eerste kwartaal 17 in de plus en 16 in de min. Van de stijgers boeken 9 tips een rendement van 10% of meer. 7 Tips doken 10% of meer in het rood.

Koplopers en achterblijvers

De best renderende tip komt op naam van Berend Izaks. De door hem aangeprezen Belgische investeerder Compagnie d'Enterprises (CFE) boekt een fraai rendement van 24,4%. Het bedrijf werd volledig eigenaar van de baggeraar DEME, die uitstekende perspectieven heeft.

Grootste tegenvallers waren de aandelen SBM Offshore en ArcelorMittal, die beide in januari meerdere malen werden getipt (SBM Offshore zelfs door drie redacteuren). Een nieuwe smeergeldaffaire bij het olieservicebedrijf zette het aandeel SBM Offshore ruim 10% lager. Staalgigant ArcelorMittal kende een teleurstellend eerste kwartaal en staat 8,9% lager.

De hele lijst met de rendementen van de 33 tips is te bekijken in het blad.

Verder deze week in Beleggers Belangen een uitgebreide analyse van het Parking Fund Nederland III. Dit fonds belooft een rendemnt van meer dan 10% door te beleggen in een langjarig verhuurde parkeergarage. Een al te sterk stijgende rente kan roet in het eten gooien.

Lees het hele verhaal over het Parking Fund Nederland III in het inkijkexemplaar van Beleggers Belangen van vrijdag 11 april 2014.

Nog geen abonnee? Neem Beleggers Belangen 10 weken op de proef voor slechts 10 euro. Een investering die zich gegarandeerd uitbetaalt.