Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 30 okt 2013 15:37

Opmars portefeuilles houdt aan

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Matige macro-economische berichten en niet altijd even sterke winstcijfers konden de opmars van de aandelenbeurzen niet stuiten.

Binnen de defensieve portefeuille presteert het aandelensegment dan ook het sterkst. Sinds de start van de portefeuille bedraagt het totaalrendement op de aandelenposities 17,9%. Twee aandelen staan op een winst van meer dan 100%: Arseus (133%) en de Zwitserse farmaceut Roche (103%). Negatieve uitschieter in het aandelensegment is de Powershares RAFI Emerging Markets ETF met een verlies van 11%. 

Nederlandse portefeuille

Ook de Portefeuille NL profiteerde van de positieve stemming op de beursvloer. Het rendement nam toe, van 12,1 tot 13,3%. Dat is een toename met 1,2 procentpunt, ofwel 10%. Een goede week had onder andere Aalberts, dat beloond werd voor een goed bericht over de gang van zaken in het derde kwartaal.

De rendementsberekening is gebaseerd op de slotkoersen van afgelopen dinsdag, dus wat er op woensdag gebeurt moeten we eigenlijk buiten beschouwing laten. Maar we kunnen het niet laten om te melden dat de koersstijging op woensdag van Arcadis, na de uitstekende cijfers over het derde kwartaal, het rendement op dit aandeel heeft doen omslaan van -3,5 naar +8,1%.

Bekijk de meest recente grafieken van onze portefeuilles.