Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 15 okt 2013 15:15

Top bereikt in Verenigd Koninkrijk

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden

Na het herstel van de Britse economie en koersen vindt Deutsche Bank het welletjes.

De Britse economie heeft zich verrassend sterk hersteld. Vooral de op de binnenlandse markt gerichte aandelen hebben het voortreffelijk gedaan, aldus Deutsche Bank. Zo zijn de de aandelen van de huizenbouwers sinds begin 2012 met gemiddeld 122% gestegen en die van de detailhandelsondernemingen met 87%. De FTSE250-index met daarin aandelen die niet in de FTSE100-index zitten van grote, vaak zeer internationaal georiënteerde bedrijven, heeft het 26 procentpunt beter gedaan dan de FTSE100.

De ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk tonen eens te meer aan dat niet het niveau van de economische groei van belang is voor aandelenkoersen, maar de mate waarin deze groei zich verhoudt tot de verwachtingen. Alle Britten zijn veel te somber geweest, schrijft de bank.

Niet houdbaar

Deutsche Bank adviseerde het kopen van Britse aandelen al begin 2012 en heeft dat advies vaak herhaald. Nu vindt de bank het mooi geweest. Het opmerkelijke economische herstel heeft de PMI-index, die het optimisme onder inkoopmanagers meet, naar recordhoogte gebracht; de Britse PMI-index is zelfs de enige ter wereld die op topniveau staat. Daarnaast zijn de renteverwachtingen laag. Hoe houdbaar is deze combinatie, vraagt Deutsche Bank zich af, vooral als in de markt de gedachte ontstaat dat de rente wel eens zou kunnen stijgen. De bank acht vooral de bedrijven die op de consument zijn gericht kwetsbaar. De gemiddelde k/w in de retailsector staat ruimschoots boven de hoogste stand in tien jaar. Deutsche Bank zet daarom Halfords en Carpetright op 'verkopen'.

De wereldwijde economische ontwikkeling pleit voor het kopen van meer aandelen uit de FTSE100, maar aangezien energie- en grondstoffenaandelen domineren en vooral de vooruitzichten voor laatstgenoemde sector niet bemoedigend genoeg zijn, ziet DB weinig stijgingspotentieel voor deze index als geheel. De bank kiest wel voor Johnson Matthey, WPP, Experian en Wood Group.