Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 19 mrt 2012 17:31

Onbegrijpelijk lage waardering

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Jyske Bank vindt het aandeel HP onbegrijpelijk laag gewaardeerd en handhaaft daarom het koopadvies.

Jyske Bank denkt dat Hewlett-Packard bijna uit de problemen is en handhaaft daarom het koopadvies.

De bank baseert dit oordeel op beter dan verwachte winstcijfers over het eerste kwartaal (per eind januari), waarin HP een winst per aandeel had van $0,92 tegen een verwachting van $0,87, ondanks een daling van de omzet met 7%, vergeleken met hetzelfde kwartaal van het voorgaande boekjaar.

Het zat HP op een aantal fronten tegen: terughoudende consumentenbestedingen, hoge voorraden in het distributiekanaal van kleurencartridges, een zwakke verkoop van Unix-servers en vooral een gebrek aan hard disks, waardoor HP orders moest weigeren. Zoals gewoonlijk, aldus Jyske Bank, was HP conservatief in de winstprognose voor het nu lopende tweede kwartaal, met een winst per aandeel tussen $0,81 en $0,91.

De marktverwachting lag op $0,95. Als de marktomstandigheden niet danig verslechteren, moet HP de eigen prognose moeiteloos kunnen halen, aldus de bank. Dat geldt ook voor de bedrijfsprognose van minstens $4 winst per aandeel over het hele boekjaar. HP gaat profiteren van de overname van Autonomy, een betere levering van hard disks, een normalisering van de voorraad van cartridges, productvernieuwing en hopelijk een betere bedrijfsvoering.

De nieuwe topvrouw, Meg Whitman, heeft dat laatste hoog in het vaandel staan en heeft op de analist van Jyske Bank tijdens een presentatie een goede indruk gemaakt. Jyske Bank vindt het aandeel onbegrijpelijk laag gewaardeerd. De k/w over het lopende boekjaar van 6,4 daalt (als gevolg van stijgende winsten) in de jaren daarna, tot 5,5 in 2014.

De bank gaat ervan uit dat HP in het tweede kwartaal de bodem in de resultatenontwikkeling bereikt en vanaf het tweede halfjaar weer een opgaande lijn zal laten zien. Bij het koopadvies zet de bank een koersdoel van $32. In de sector Technologie hebben ook Nokia en Dell (‘strong buy’) koopadviezen. Op ‘verkopen’ staan Ericcson, Microsoft, Samsung en SAP.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.