Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Danny Reweghs, 18 okt 2023 10:33

Advieswijziging WDP | Groeiperspectief nog niet uit zicht

0 0 Leestijd ongeveer

Operationeel blijft logistiek vastgoedfonds WDP op koers, maar het ongewijzigd blijven van de intrinsieke waarde per aandeel dempt de euforie.

De hoge bezettingsgraad (98,8% op 30/9) in combinatie met de indexatie van de huurprijzen door de inflatie doet de huurinkomsten bij WDP na negen maanden met 12,4% oplopen tot €265,6 mln. Maar de vertaling naar het resultaat is heel gemengd. Aan de ene kant stijgt het ‘courante’ nettoresultaat met 23,8% tot €217,7 mln. Door de emissie van €300 mln in oktober vorig jaar stijgt de courante winst per aandeel ‘slechts’ met 11,6% (van €0,95 tot €1,06 per aandeel). Dit courante resultaat laat echter boekhoudkundige meer- en minderwaarden op de vastgoedportefeuille en rente-indekking buiten beschouwing. Houden we daar wel rekening mee, dan zien we na negen maanden ‘slechts’ €48,7 mln nettowinst of €0,24 per aandeel. De schuldgraad blijft met 38,3% geruststellend.

WDP zag de reële waarde van de vastgoedportefeuille (opnieuw) stagneren. Die ging van €6,6 mrd eind vorig jaar naar €6,7 mrd midden dit jaar en blijft op die waarde op 30 september. Dat is te verklaren door de gestegen rente: vastgoedtaxateurs gebruiken daardoor een hogere rente in hun verdisconteringsvoeten. Net als aan het einde van de eerste jaarhelft ligt de intrinsieke waarde (NAV) per aandeel op €19,60, dat was eind vorig jaar nog €20,70.

Advies aandeel WDP naar ‘houden’

Met een koersprestatie van -14% dit jaar en -45% sinds de piekkoers van begin vorig jaar was mijn verkoopadvies terecht. Toch is het groeiverhaal van de logistieke speler nog niet voorbij. Het dividendrendement gaat weer richting 5%, de premie tegenover de intrinsieke waarde is geslonken tot 20% en we mogen aannemen dat de renteverhogingen door de ECB toch min of meer achter de rug zijn. Die elementen laten mij toe om het strenge verkoopadvies op te trekken tot ‘houden’ voor het aandeel WDP.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ