Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Karel Mercx, 14 feb 12:28

Disney | Entertainer maakt indruk met recordomzet

0 0 Leestijd ongeveer

Amusementsconcern Disney is de coronadip volledig te boven. Het bedrijf boekte in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2021/’22 een enorme omzetsprong.

De eerstekwartaalcijfers van het honderdjarige Disney kenden twee grote verrassingen: de Disneyparken en de streamingservice Disney+. De omzet van de parken kwam uit op $7,2 mrd. Dat is 102% hoger dan een jaar terug. De spectaculaire stijging kwam vooral door Disney-app ‘Genie’. Met die app kunnen bezoekers tegen extra betaling een gedeelte van de rij voor attracties overslaan. Inclusief consumpties en merchandise is de gemiddelde uitgave per bezoeker met 40% gestegen ten opzichte van het pre-coronajaar 2019.

Disney+ noteerde 11,8 miljoen nieuwe abonnementen, waar de analistenverwachting 8,2 miljoen was. Inclusief ESPN+ en Hulu komt Disney uit op 196,4 miljoen abonnementen. Netflix is met 222 miljoen abonnementen nog steeds marktleider met streaming, maar elk kwartaal komt Disney dichterbij.

De totale omzet bedroeg $21,8 mrd. Dat is de hoogste kwartaalomzet ooit en 34% meer dan een jaar geleden. De vrije kasstroom kwam uit op $1,2 mrd (+74% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar). De kwartaalwinst per aandeel schoot omhoog naar $0,62, tegen $0,02 een jaar terug.

Volatiliteit op kort termijn

Beleggers waren onder de indruk van de cijfers en zetten het aandeel na de cijferpresentatie meteen 10% hoger. Het is opvallend hoe volatiel de koersreactie van Disney telkens is als de resultaten bekend worden. Drie maanden geleden viel de abonnementsgroei tegen en ging er meteen 7% van de koers af. Ceo Bob Chapek zegt bij elke analistencall dat de korte termijn volatiel is, maar beleggers zijn toch elke keer of manisch positief of depressief.

Bij de analistenbriefing liet Disney weten vol te zullen inzetten op technologie om de kosten te drukken. Denk aan met de app inchecken bij de Disney hotels of bestellen van eten in de parken. De resultaten moeten in de komende kwartaalcijfers zichtbaar worden.

Aandeel Disney blijft koopwaardig

Disney is een extreem sterk merk en ik denk dat het bedrijf in staat zal blijven om de prijzen harder te laten stijgen dan de inflatie. Daar komt bij dat Disney een recordomzet weet te boeken terwijl er op meerdere plekken in de wereld door het coronavirus nog beperkende maatregelen gelden. Het koopadvies voor het aandeel Disney blijft dan ook onverminderd van kracht.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!