Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Analisten Christian Slagter-Koster, 18 jul 2021 09:00

ING | Kansen en risico’s van beleggen in Alibaba

0 0 Leestijd ongeveer

ING zag Alibaba een enorme omzetgroei realiseren, maar ook diverse tegenvallers slikken.

Alibaba realiseerde over het laatste kwartaal van zijn gebroken boekjaar op jaarbasis een omzetgroei van 64% tot CNY187 mrd. De aangepaste ebitda steeg met 18% tot net geen CNY30 mrd, maar onder de streep resteerde een nettoverlies van CNY5,5 mrd. Een jaar eerder stond daar nog een nettowinst van CNY3,2 mrd. Het verlies was te wijten aan de boete van CNY18,2 mrd die Alibaba heeft gekregen voor het overtreden van de Chinese mededingingsregels

ING stelt vast dat Alibaba nog altijd een sterke positie heeft in het snelgroeiende segment van mobiel internet, waarbij het bedrijf kan profiteren van de toenemende welvaart en particuliere consumptie in China. Daarbij heeft Alibaba voldoende middelen om mee te doen in nieuwe groeisegmenten zoals auto- en fietsdeelplatformen.

Tegenvallers hebben dubbel effect op de koers

Wel ziet ING een aantal risico’s. Zo is de hoge beurswaardering van Alibaba mede gebaseerd op een hoge omzet- en winstgroei, waardoor tegenvallers een dubbel negatief effect hebben op de aandelenkoers. Denk aan nieuwe anti-trustregels in China, maar ook aan discussies over fraude, patentschendingen, namaak en onvoldoende belastingafdracht over producten – stuk voor stuk kwesties die kunnen leiden tot nieuwe boetes.

Ook ziet ING een risico in de Amerikaanse notering, en in die in Hongkong. Deze zijn juridisch opgezet als zogenoemde ‘Variable Interest Entities’, een structuur die niet officieel erkend is in het Chinese recht. In het slechtste scenario heeft een belegger geen juridische claim op het onderliggende bedrijf of de winsten ervan.

Wel wijst ING erop dat nieuwe regelgeving door de Chinese toezichthouder ervoor kan zorgen dat deze VIE-structuur juist een meer wettelijk karakter krijgt en op deze manier een impuls kan geven aan de aandelenkoers.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.