Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen

Dividendportefeuille | Weinig beweging, ex-dividend SEB en Arkema

0 0 Leestijd ongeveer

De Dividendportefeuille komt op weekbasis nauwelijks van zijn plaats, met een rendement dat ten opzichte van een week eerder zo’n 0,1% verder oploopt. Het rendement in 2021 is +10,7% en het totaalrendement staat op +295,8%.

Twee aandelen steken er in negatieve zin met kop en schouders bovenuit: VF Corp en Agco verliezen allebei ruim 10%. VF kwam met op het oog prima cijfers en verhoogde zelfs de outlook. Toch werd het aandeel vanwege de achterblijvende winst afgestraft door beleggers die teleurgesteld waren in de prestaties van het grootste VF-merk, Vans, dat tijdelijk wat minder hard groeit. Voor de lange termijn blijft VF zonder meer koopwaardig, waarbij de koersdip van vorige week een mooie nieuwe koopkans oplevert.

Agco, dat zeer recent werd gekocht, werd meegesleurd in het negatieve sentiment onder meer cyclische aandelen. Beleggers namen winst na de forse koersstijging dit jaar en de uitkering van het speciale dividend van $4,00. De vooruitzichten op lange termijn blijven echter zeer goed en daarom is het aandeel een mooie aanvulling voor de Dividendportefeuille, zeker omdat er na de verkoop van Bayer eerder dit jaar geen directe blootstelling aan de agribusiness was.

Stijgers

Grootste stijgers op weekbasis waren dit keer voor de verandering weer eens de techaandelen. Grootste winnaars waren Teradyne (+7%) en Monolothic Power (+6,5%), die beiden profiteerden van herstellende koersen binnen de sector. Ook Tecan, Broadcom en Texas Instruments kenden een goede week met plussen van ongeveer 5%.

Qua dividend is het deze week een belangrijk moment, met de twee laatste ex-dividendnoteringen in Europa voor Dividendportefeuille-aandelen die slechts één keer per jaar uitkeren. SEB noteert op 25 mei ex-dividend en op 26 mei volgt nog Arkema. Tegen de slotkoersen van eind juni zal al het dividend uit het tweede kwartaal weer worden herbelegd. In 2021 werd inmiddels €2897 aan dividend ontvangen, waarvan tot dusverre €1854 in het tweede kwartaal. Dat bedrag zal de komende weken nog veel verder oplopen als het dividend van Arkema binnenkomt en de meeste Amerikaanse aandelen nog ex-dividend gaan.

Nieuwe aankoop gezocht

Het gemiddelde dividendrendement staat nu op 1,7%. Na de gedeeltelijke verkoop van LVMH vorige week resteert een cashpositie van €8177 (2,1%) exclusief het hierboven genoemde dividend. Dit bedrag ga ik investeren in één nieuwe Europese aankoop, die hopelijk op korte termijn kan worden aangekondigd. Het probleem blijft hier evenwel dat de beste aandelen, die het meest geschikt zijn voor de Dividendportefeuille, allemaal tegen torenhoge waarderingen noteren. Dat maakt de keuze voor een nieuwe aankoop lastig en tijdrovend.

In het Verhaal van de Week van over twee weken staat de Dividendportefeuille centraal. Dan zal ik hier verder op ingaan, hopelijk met de aankondiging van een nieuwe aankoop waardoor de Dividendportefeuille weer volledig belegd zou zijn.

  • Rendement 2021: +10,7%
  • Rendement sinds start (6 september 2011): +295,8%

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!