Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Advies Menno van Hoven, 24 mei 12:42

VF Corp | Cijfers en overdreven koersdreun bieden kans

0 0 Leestijd ongeveer

Schoenen- en kledingproducent VF Corp boekte minder winst in het laatste kwartaal dankzij kortingsacties en werd vrijdag door beleggers gestraft met een intraday-koersdaling van ruim 8% . Toch blijven de vooruitzichten op lange termijn prima en daarom biedt de koersterugval een (nieuw) koopmoment.

Dividendportefeuille-aandeel VF Corporation kwam vrijdag met op het eerste oog prima cijfers over het eerste kwartaal. Toch leverde het aandeel intraday tot 8% in. De verwachtingen waren hooggespannen voor VF Corp, dat als een van de laatste (Dividendportefeuille-)bedrijven met cijfers kwam. Het bedrijf achter sterke (outdoor) merken als Timberland, Vans en The North Face was in 2020 een van de grootste slachtoffers van de coronapandemie door gesloten winkels wereldwijd.

De jongste kwartaalcijfers van grote retailers als Target, Macy’s en Walmart, die ook VF merken verkopen, waren echter uitermate hoopvol en bewijzen dat consumenten na het heropenen van de winkels bovengemiddeld veel uitgeven aan onder meer kleding en schoenen.

Kortingsacties drukten de winst

VF, dat sterk aanwezig is in Europa en Californië, ondervond in het laatste kwartaal duidelijk nog hinder van de winkels die daar tot voor kort nog gesloten waren. De winst per aandeel in het fiscale vierde kwartaal kwam uit op $0,27, tegen een gemiddelde consensus van $0,29. Kortingsacties drukten de winst van VF, dat de omzet over boekjaar 2021 door corona met 12% zag dalen. Lichtpuntjes in de jaarcijfers waren China (omzet +24%) en de online verkopen, die met 67% groeiden.

Sterke prognose voor VF Corp

VF Corp kwam bovendien met een sterke prognose, die de verwachtingen overtrof. Voor boekjaar 2022 rekent VF op een 28% hogere omzet van $11,8 mrd, waarvan $600 mln afkomstig is van het vorig jaar voor $2,1 mrd overgenomen streatwear-merk Supreme. Ook de outlook voor de winst per aandeel van $3,25 (waarvan $0,25 van Supreme) ligt boven de verwachting van analisten, die hadden rekenden op een omzet van $11,41 mrd en een wpa van $3,02.


Aandeel VF Corp blijft koopwaardig

De intraday-daling van 8% na de cijfers lijkt dan ook overdreven. Een mogelijke verklaring is het feit dat het aandeel VF Corp voor de cijfers niet ver van de hoogste koers ooit noteerde na een sterk herstel. Zelfs na de koerstik noteert het aandeel nog altijd tegen een k/w van 24 voor boekjaar 2022. Voor de lange termijn staan alle seinen gewoon op groen voor VF, dat in 2020 ondanks corona het dividend verhoogde. Met een dividendrendement van 2,3% blijft het aandeel VF Corp koopwaardig, zeker na deze nieuwe koerstik.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!