Updates

Aandelen Nederland

WDP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Actueel advies

Neways | Teleurstellende resultaten, goedkoop aandeel

0 0 Leestijd ongeveer

Het tweede halfjaar van innovatie- en elektronicaspecialist stelt teleur. Maar het aandeel Neways is dermate goedkoop dat dit voor het advies niet uitmaakt.

Neways heeft in het tweede halfjaar geen omzetherstel laten zien. In de eerste helft van 2020 daalde de omzet met 8,1%. In de tweede jaarhelft is het nog erger geworden: -12,4%. Daardoor is de jaaromzet lager uitgekomen dan ik geschat had, op €478,6 mln, tegen mijn schatting van 495,0 mln. De autosector blijft het grote probleem. De verkoop aan bedrijven in deze sector is met 28,5% gedaald.

Naast de lagere omzet is er ook nog een verlies gemaakt van €3,9 mln. Dat verlies wordt veroorzaakt door reorganisatiekosten van €9,6 mln. Zonder deze last was er dus wel winst gemaakt. Vanwege het verlies zal geen dividend worden uitgekeerd.

Lichtpuntjes

De omzetdaling is een tegenvaller, maar beleggers kijken vooral naar de toekomst. Helaas is daar nog veel onduidelijkheid over, want het bedrijf geeft geen concrete verwachting voor dit jaar. Er zijn echter wel lichtpuntjes. Inmiddels is de halfgeleidersector de belangrijkste klantengroep geworden, goed voor een derde van de omzet, en deze sector draait goed. Verder zal de reorganisatie kostenbesparingen moeten opleveren.

Vooral in Duitsland zal de capaciteit worden gereduceerd vanwege de kleinere vraag van autofabrikanten. Tot slot is het aantal orders in de eerste maanden van dit jaar toegenomen, een hoopgevend teken. Daarom durf ik het wel aan om een hogere omzet en winst te voorspellen voor 2021.  Mijn verwachting ligt echter wel wat lager dan eerder. Ik verwacht nu een winst per aandeel van €0,80, terwijl ik eerder nog op €0,90 rekende.

Aandeel Neways blijft koopwaardig

Het grote voordeel van dit aandeel Neways is dat het nog altijd niet duur te noemen is. De financiële positie is ondanks de neergang sterker geworden (minder schulden), wat meer zekerheid geeft over de toekomst. De kostenbesparingen zullen mogelijk later dit jaar al voor hogere winstmarges kunnen zorgen. Op een koers van €8,80 en uitgaande van mijn wpa-schatting voor dit jaar (€0,80) is de k/w 11.

Een dergelijke k/w is voor het aandeel Neways niet ongebruikelijk, maar de laatste jaren is op de aandelenmarkt als geheel de waardering steeds hoger komen te liggen waardoor dit aandeel relatief goedkoop is geworden. Als er eenmaal verbetering optreedt bij het bedrijf, is een behoorlijke koersstijging mogelijk. Zo niet, dan is de huidige waardering heel redelijk. Ik blijf dus bij mijn advies: ‘kopen’.

Neways
In € mln 2021(t) 2020 2019 2018
Omzet 500 478,6 533,5 506,8
Nettowinst 9,8 -3,9 8,5 14,4
Wpa (in €) 0,8 -0,32 0,70 1,20

Een deel van dit artikel is niet beschikbaar. Accepteer eerst marketing cookies om de volledige inhoud te bekijken.

Over Neways

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!