Updates

Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

JDE Peet's

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden

Actueel advies

Facebook | Twijfel zorgt voor aantrekkelijke waardering

0 0 Leestijd ongeveer

Er zijn allerlei zorgen rondom het aandeel Facebook. Maar de resultaten zijn tot op heden helemaal niet zorgwekkend. De relatief lage waardering is daarom eerder een koopkans dan een waarschuwing.

Een van de redenen van mijn koopadvies voor Facebook, was dat het aandeel relatief laag werd gewaardeerd vanwege de verwachting dat de groei lager zou uitvallen. Alleen is die ‘lage’ groei nog altijd heel behoorlijk: het afgelopen jaar groeide de omzet met 21,6%. De winst steeg nog veel harder, met 57,7%, maar dat kwam vooral door een gunstige vergelijkingsbasis: de winst was in 2019 relatief laag. Desondanks heeft de winst per aandeel (wpa) in 2020 mijn verwachting overtroffen: $10,09 (taxatie: $9,25).

Oude en nieuwe beren op de weg

In 2021 staan er ook weer allerlei beren op de weg die de groei zouden kunnen hinderen. Zo is er steeds meer aandacht voor de negatieve kanten van sociale media, blijft de dreiging van overheidsregulering aanwezig en gaat Apple het moeilijker maken voor bedrijven als Facebook om aan de hand van gebruikersgegevens gerichte advertenties voor iPhone-gebruikers te plaatsen. Maar de vraag is of dat een substantiële invloed op de resultaten van Facebook zal hebben.

De boycot van vorig jaar lijkt iedereen inmiddels vergeten, en de effecten hiervan blijken uiteindelijk klein te zijn geweest. Er is ook al jaren gedoe over regulering. Facebook heeft, al dan niet onder dwang, al een heel aantal praktijken aangepast. De groei is daardoor misschien lager, maar dus nog altijd heel behoorlijk.

Verwachtingen

Voor het komende jaar heeft Facebook geen concrete verwachtingen uitgesproken. Maar het lijkt er sterk op dat er ook dit jaar weer groei geboekt kan worden. Mijn wpa-taxatie voor 2021 was $10,50. Gegeven het resultaat van afgelopen jaar is dat aan de lage kant. Ik verhoog mijn taxatie daarom naar $11,25.

Daarmee zit ik nog een stuk lager dan veel analisten, die rond of boven de $12 zitten. Maar uitgaande van mijn niet al te hoge taxatie en een koers van $270 is de k/w van het aandeel ongeveer 24. Dat is minder dan de gemiddelde k/w van de afgelopen drie jaar, die 25,4 bedraagt. En ook dat is al relatief laag, want het gemiddelde over de afgelopen vijf jaar is 34,3.

Aandeel Facebook blijft op ‘kopen’

De onzekerheid zorgt voor een lagere waardering en daar kunnen beleggers hun voordeel mee doen. Stel dat de resultaten meevallen, en volgend jaar een wpa van $13 behaald wordt met een k/w van bijvoorbeeld 28. Dan kan het aandeel Facebook begin volgend jaar al op $360 staan. Dit is natuurlijk niet zeker, maar de kans is verre van klein. Het advies blijft dan ook ‘kopen’.

Facebook
In mrd $ 2021(t) 2020 2019
Omzet 97,4 84,2 69,7
Nettowinst 32,5 29,2 18,5
Wpa (in $) 11,25 10,09 6,43

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!